NOR CURIER 930X122

alimente

„Poate fi vorba despre siguranță alimentară în România guvernată de Florin Cîțu?”

„Poate fi vorba despre siguranță alimentară în România guvernată de Florin Cîțu?”

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Comunicat de presă PSD

Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, dar poate fi vorba despre siguranță alimentară în România guvernată de Florin Cîțu, se întreabă și întreabă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Toate datele arată că, din contră, siguranța alimentară a României este pusă chiar în pericol în condițiile în care: Multe programe importante de sprijin pentru agricultori inițiate de către PSD au fost eliminate; Subvențiile au fost reduse; Importurile de alimente au ajuns la cote îngrijorătoare (70% din total), în vreme ce exporturile au scăzut; Programele de reabilitare și extindere a rețelelor de irigații nu sunt finanțate; Despăgubirile pentru culturile afectate de calamități întârzie nepermis de mult; Investiția în cele opt depozite regionale, care ar trebui să preia marfa de la producătorii agroalimentari și să o distribuie mai departe către magazine, restaurante sau către export, a fost scoasă de Guvern din Planul Național de Relansare și Reziliență; În tot PNRR-ul făcut de Guvern nu există niciun proiect pentru fermierii români.

Siguranța alimentară ar trebui să fie o responsabilitate comună împărțită între guverne, producători și consumatori, fiecare având un rol de jucat, pentru a ne asigura că alimentele pe care le consumăm sunt sigure și sănătoase. Aude cineva și de la Guvern?”, transmite Simona Bucura-Oprescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3