Donaris 930 x 122

liviu stancu

PROTESTUL PRO ROMÂNIA ARGEȘ CU PRIVIRE LA LIPSA DE REACȚIE A AUTORITĂȚILOR FAȚĂ DE PERICOLUL CONTAMINĂRII LA COZILE PENTRU DEPUNEREA DOCUMENTELOR AFERENTE TAXEI DE SALUBRIZARE

Filiala ARGEȘ a PRO România a înaintat autorităților publice locale din Pitești și celor județene un document prin care protestează cu privire la lipsa de reacție față de cozile interminabile pe care le vedem în ultimele zile la ghișeele de depunere a documentelor aferente noii taxe de salubrizare.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

„Zi de zi, traversând centrul orasului mă izbesc cozile la depunerea documentelor aferente TAXEI DE SALUBRIZARE. Oameni înghesuiți unii în alții, cu sau fără mască, în majoritate în vârstă, în contact direct cu angajații primăriei, rețeta excelentă pentru contaminare în grup. Și asta, în condițiile în care Argeșul are tendința să devină campion la răspândirea bolii! Nu pricep, chiar nu vede nimeni ce se întâmplă? Suntem atât de obtuzi să nu găsim măsuri alternative de colectare de documente în contextul unui astfel de pericol?”, spune avocatul Liviu Stancu (PRO România), cel care a și redactat documentul.

PROTEST

Citiți și: Protest spontan în Pitești, la Carrefour – Supernova

Filiala ARGEȘ a PARTIDULUI PRO ROMÂNIA remarcă cu deosebită îngrijorare comportamentul INCALIFICABIL al conducerii orașului Pitești, al PREFECTURII ARGEȘ, autorități publice care, în condițiile creșterii alarmante a cazurilor COVID-19 în județul ARGEȘ, continuă de peste trei săptămâni a impune, respectiv a tolera, aglomerarea de persoane – în special de locuitori în vârstă – la cozile de depunere a  documentelor aferente „TAXEI DE SALUBRITATE”.

Față de această practică ce reprezintă UN PERICOL EXTREM DE CONTAMINARE atât pentru locuitorii obligați la parcurgerea cozilor pentru depunerea actelor cât si pentru angajații PRIMĂRIEI, înțelegem să PROTESTĂM ENERGIC solicitând DE URGENȚĂ STOPAREA DEPUNERII LA GHIȘEE și organizarea unor modalități alternative de colectare a documentelor.

PROPUNEREA DE SOLUȚII

Dat fiind că Partidul PRO ROMÂNIA are ca scop, în primul rând, identificarea de soluții, în contextul în care numărul mare de deponenți la ghișee indică necunoașterea avantajelor de utilizare a platformelor online, urmare a faptului că PRIMĂRIA PITEȘTI este primul interesat în această problemă, propunem următoarele:

  1. Promovarea puternică, la modul profesionist, prin toate sursele mass-media a modalității de depunere electronică a documentelor în relatia cu autoritățile publice, modalitate care să devină una din ce în ce mai acceptată de categorii cât mai largi de populație;
  2. În vederea sprijinului persoanelor ce continuă să nu utilizeze mijloacele electronice, depunerea documentelor aferente TAXEI DE SALUBRIZARE să se realizeze prin efortul de colectare a ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI (deja implicate în emiterea ADEVERINȚELOR)  pentru locuințele condominiale (blocuri). Astfel, o singură persoană desemnată de ASOCIAȚIE, în urma colectării, va intra în contact cu reprezentantul PRIMĂRIEI,  documentația pentru câteva zeci de proprietăți aferente blocului, pe baza unei programări, urmând a fi ridicată de la sediul ASOCIAȚIEI. Această modalitate va elimina în cea mai mare parte, cozile la ghișee.

III. Pentru locuitorii din locuințe individuale, culegerea de date se poate organiza prin stabilirea unor zile dedicate acestei operațiuni, zile în care un reprezentant al autorității publice se va prezenta în vederea ridicării documentației de la fiecare proprietate, după o prealabilă notificare depusă în cutiile poștale.

  1. Termenul de depunere urmează a fi extins la o dată rezonabilă, în raport de provocările perioadei prin care trecem.

Pentru Organizația PRO ROMÂNIA PITEȘTI,

Av. Liviu STANCU

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3