930×122 senatori-01 psd

educatie

„PSD are propuneri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România”

PSD are propuneri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România

Citiți și: Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Pensiile românilor se majorează!

Comunicat de presă PSD

PSD susține necesitatea unui consens național în privința Educației, afirmă Nicolae Pavelescu, deputat de Argeș al PSD.

Citiți și: Ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat Ordinul de finanțare! Investiții sociale în Argeș care schimbă vieți!

Abandonul școlar este fenomenul cel mai grav. 90.000 de copii s-au pierdut pe drum, au dispărut din sistemul educațional între momentul înscrierii în clasa întâi și cel al bacalaureatului. Doar 56% dintre elevii care au început școala în 2009 au ajuns să dea bacalaureatul și doar 81.554 dintre ei au promovat.

În ultimii 12 ani, doar 40% dintre copii care s-au înscris la școală au bacalaureatul! Este nevoie urgentă de consens politic real, de un PACT NAȚIONAL pe EDUCAȚIE!

Iar PSD are propuneri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România.

Acestea vizează digitalizarea procesului de educație, înființarea școlilor cu program prelungit și un program național de sprijin al elevilor.

În ceea ce privește dezbaterile din Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților privind introducerea educației sexuale în școli, considerăm că există suficiente materii – biologie, anatomie, dirigenție – în care elevii pot să afle informații despre prevenția și igiena sexuală. Nu este necesară încărcarea curriculei școlare cu noi cursuri/discipline de studiu.

Iar promovarea identității de gen și a LGBT nu este o prioritate în acest moment pentru societatea românească. Sunt probleme mult mai presante: asigurarea accesului deplin la educație pentru toți elevii, combaterea abandonului școlar, combaterea violenței și a consumului de droguri în rândul elevilor.

Întâi să ne asigurăm că elevii învață carte la școală!„, declară Nicolae Pavelescu.

555 X 222 CAPRA
570×90-epitesti PNL