930×122 CAPRA 5

emanuel soare

PSD ARGEȘ ANUNȚĂ CĂ A FĂCUT PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA PREFECTULUI

PSD Argeș anunță că a făcut plângere penală împotriva prefectului Emanuel Soare, invocând un abuz în serviciu:

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Nici până acum prefectul nu a emis ordinul de demitere a lui Sorin Apostoliceanu din funcția de viceprimar al municipiului Pitești deoarece, trecând de la PSD la PNL pentru a candida la Primâria Pitești, a încălcat legea privind statutul aleșilor locali. PSD a decis (n.r. pe 29 iun.) excluderea lui Apostoliceanu din partid, iar printr-o adresă înregistrată la Prefectura Argeș a solicitat prefectului să constate, prin ordin, încetarea de drept a mandatului de viceprimar și de consilier local pentru Sorin Apostoliceanu care a fost validat de către PNL drept candidat liberal la primărie. Prefectul nu a emis însă ordinul până acum, motiv pentru care PSD îl acuză de abuz în serviciu, deoarece în acest fel a obținut un folos de imagine necuvenit pentru PNL, partid care l-a validat și pe Soare drept candidat al său pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș„.

Totuși, termenul legal până la care poate fi emis acest ordin este de 30 de zile de la data la care PSD a depus la Instituția Prefectului adresa prin care solicită constatarea încetării mandatului de viceprimar. Documentul a fost înregistrat cu data de 14 iulie 2020, moment de la care curg cele 30 de zile, ceea ce înseamnă că ordinul poate fi emis și săptămâna viitoare.

Citiți și: Argeș! Localnicii se freacă la ochi! ”Nimeni nu credea vreodată!”

„Sunt convins că Instituția Prefectului respectă legea și nu este nicio încălcare a legislației în vigoare”, a declarat, pentru ePitești.ro, Sorin Apostoliceanu.

Redacția ePitești.ro a solicitat un punct de vedere și prefectului de Argeș, Emanuel Soare, care a precizat că nu comentează demersul anunțat de PSD.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3