psd

„Siguranța alimentară a României este pusă în pericol!”

„Siguranța alimentară a României este pusă în pericol!”

Citiți și: „Guvernul Cîțu a îndatorat România pentru generații”

Comunicat de presă PSD Argeș:

Imensul potențial agricol al României este subminat cu bună știință de către actualii guvernanți, afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Citiți și: „PSD rămâne un partid responsabil, preocupat de nevoile imediate ale românilor”

Deloc întâmplător, Asociaţia Forţa Fermierilor va organiza astăzi, 26 mai 2021, un marş de protest al tractoarelor în București, principala nemulțumire fiind subfinanţarea cronică a sectorului agricol.

Solicitarea de bază a fermierilor este ca guvernanții să pună agricultura naţională între priorităţile strategice ale acestui an

Bătaia de joc la care este supus sectorul agroalimentar este evidentă: subvenţii de la bugetul naţional înjumătăţite faţă de 2020, întârzierea demarării noilor sesiuni de depunere a proiectelor europene, blocajul financiar din sectorul creşterii bovinelor, colapsul sectorului de creştere a porcinelor, problemele noi din sectorul creşterii păsărilor, renunţarea la programul Tomata, excluderea investiţiilor în irigaţii şi a celor opt depozite regionale din PNRR, riscul de insolvenţă pentru fermierii afectaţi de secetă în 2020 din cauza neacordării despăgubirilor, lipsa unei consultări reale cu fermierii pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027 și exemplele pot continua.

Pe acest fond al nepăsării Guvernelor Orban și Cîțu, România a ajuns dependentă de importul de alimente din Italia, Spania, Franța și alte țări, datele oficiale arătând că 70% din ce consumăm vine din exterior! Din nou, vorbim despre un sector strategic al economiei naționale, siguranța alimentară a României fiind pusă în pericol!„, declară Simona Bucura-Oprescu.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441