New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

SIMONA BUCURA OPRESCU: „CE FACEM CU ELEVII CARE, POATE, AU CORONAVIRUS, DAR SUNT ASIMPTOMATICI?”

Având în vedere faptul că riscul infectării cu noul coronavirus este încă destul de mare, de unde derivă clar necesitatea continuării conduitei de distanțare socială, deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu a formulat o întrebare către ministrul Educației, Monica Anisie, privind modul în care ar urma să se desfășoare în acest an examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

„Zeci de mii de copii, profesori, părinți, bunici și reprezentanți ai forțelor de ordine vor fi implicați, iar riscul de infectare crește exponențial. În acest sens, am întrebat-o pe doamna ministru dacă nu ar fi cazul – așa cum s-a întâmplat în alte state deja – să se opteze în acest an pentru o nouă formulă de promovare a celor două examene atât de importante”, anunță Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș.

Textul integral al interpelării este următorul:

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

„Doamnă ministru,

Peste aproximativ o lună, zeci de mii de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a, deci din anii terminali, ar trebui să susțină examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat.

Din păcate, riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus nu a trecut, ba chiar sunt specialiști care atrg atenția că o relaxare a măsurilor impuse până acum ar putea conduce la un nou val de îmbolnăviri.

Numai în Argeș ar trebui să se prezinte la examene peste 4.000 de elevi din clasa a VIII-a și încă peste 4.000 din clasele a XII-a. La aceștia se adaugă sute de cadre didactice (supraveghere, corectură) și forțe de ordine, dar și părinți care, cu siguranță, sub imperiul emoțiilor inerente, nu vor putea rămâne pur și simplu acasă, ci mulți dintre ei își vor însoți copiii la centrele de examen.

Am aflat, din informațiile pe care le-ați furnizat până acum, că ar urma să fie asigurate măsuri de protecție.

Dar oare merită riscul ca mulți copii, profesori, părinți și bunici să se îmbolnăvească prin infectarea cu noul coronavirus? Ce facem cu elevii care, poate, au coronavirus, dar sunt asimptomatici? Cum procedăm cu elevii pe care unii părinți îngrijorați probabil că nu îi vor lăsa la examene? Cine răspunde pentru eventualele îmbolnăviri și, Doamne ferește!, decese? Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont și de faptul că elevii nu au mai fost la școală de mult timp, nu toți au avut acces la sisteme online de educație și sunt, mulți dintre ei, deconectați de la miza unor examene care ar trebui să le decidă viitorul.

În aceste condiții, doamnă ministru, vă întreb dacă nu cumva s-ar impune ca în acest an să se facă o excepție, iar Evaluarea Națională și Bacalaureatul să constituie, de fapt, calcularea mediilor elevilor pentru ultimii ani de studii? În acest fel, s-ar elimina riscul îmbolnăvirilor din cauza prezenței la examene, iar admiterea la licee și facultăți s-ar putea face simplu, pe baza acestor medii, în sistem electronic (online). Aștept răspuns scris!”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90