Donaris 930 x 122

IMM

Simona Bucura-Oprescu: Granturi pentru reducerea costurilor energetice ale firmelor!

Simona Bucura-Oprescu: Granturi pentru reducerea costurilor energetice ale firmelor!

Citiți și: Transferuri oficiale: Ana Stan, Gelu Tofan și T. Irimia au trecut de la PNL la PSD

Comunicat de presă – PSD Argeș

A fost lansat în dezbatere publică Ghidul de accesare de către firmele mari, IMM-uri și microîntreprinderi a unor granturi pentru reducerea costurilor energetice, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Citiți și: „Avem obligația să facem tot ce este posibil pentru sănătatea copiilor!”

Granturile pot fi cuprinse între 50.000 și 500.000 de euro și necesită o cofinanțare din partea viitorilor beneficiari. Firmele pot cere ajutorul printr-o cerere unică ce poate cuprinde mai multe puncte de lucru.

Înscrierile se vor derula în aplicația IMM Recover.

Printre investițiile ce pot fi finanțate de stat se numără următoarele:

investiții în măsuri de eficiență energetică și de reducere a consumurilor specifice energetice la clădiri și construcțiile anexe;

investiții în echipamente/ utilaje/ dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile (cu excepția biomasei) destinate consumului propriu de energie al întreprinderilor;

investiții în măsuri de eficiență energetică la nivelul unităților de cogenerare/trigenerare existente sau noi, inclusiv pentru lucrări de modernizare/ reabilitare/ creștere a puterilor instalate, utilizând sursele regenerabile de energie (cu excepția biomasei) și destinate consumului propriu;

investiții pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră prin sisteme dedicate modernizării, monitorizării și eficientizării consumului de energie la nivelul întreprinderilor, ce vor include, în mod obligatoriu, instalarea unui sistem de management al energiei.

Printre condițiile ce trebuie bifate de întreprinderile care solicită granturile se numără:

să fi fost înființate până la 31 decembrie 2021;

să fi avut minimum un angajat la 31 decembrie 2021;

să prezinte documentele doveditoare ale calității de proprietar/ superficiar/ administrator/ titular al unui drept de folosință/ concesionar/ locatar pentru imobilul în care se implementează proiectul.

Finanțarea va fi implementată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Detalii privind Ghidul de finanțare puteți obține accesând acest link: https://mfe.gov.ro/consultare-publica-poim-ghidul…/”, transmite deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3