930×122 CUMPANA 5

psd

Simona Bucura-Oprescu, la Ambasada SUA

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: Declarații „la cald” după alegerile liderului PSD Argeș

Simona Bucura-Oprescu, la Ambasada SUA

Deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților a participat aseară la Ambasada SUA la o discuție privind participarea femeilor în politică, administrație și la luarea deciziilor importante pentru comunități locale, județene și pentru România.

Citiți și: „Cred în capacitatea primarilor de a schimba în bine, de a dezvolta comunitățile pe care le administrează!”

„Am vorbit despre bune practici în activitatea politică și administrativă a femeilor care pot genera schimbările pe care le doresc în societate. Am discutat deschis despre prejudecăți, despre ce ar trebui făcut pentru o reală egalitate de șanse, dar și despre drumul parcurs până acum.

O statistică privind reprezentarea femeilor în politică și administrația din România este elocventă în această privință:

La nivel local, din 3.181 de primari din România, doar 168 sunt femei (5,3%), cele mai multe – 82 – fiind din partea Partidului Social Democrat.

La nivel central, în Camera Deputaților sunt 61 de femei dintr-un total de 330 de deputați (18,48%), iar în Senat sunt 24 de femei dintr-un total de 136 de senatori (17,64%).

La nivelul ambelor Camere, procentul de reprezentare a femeilor pentru fiecare partid parlamentar este de sub 20%, singura formațiune care depășește acest prag fiind Partidul Social Democrat, cu 24,2% femei din numărul total de parlamentari pe care îi are.

Numărul femeilor consilieri locali, consilieri județeni, primari, parlamentari și membri ai Guvernului trebuie să crească!

Mulțumesc National Democratic Institute Romania, doamnei Katrina Fotovat – Oficial al Secretarului pentru Problemele Globale ale Femeilor din Departamentul de Stat al SUA, și domnului David Muniz – Chargé d’Affaires al Ambasadei SUA în România pentru implicarea în promovarea egalității de gen și a drepturilor femeilor!”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90