930×122 CAPRA 5

psd

Simona Bucura-Oprescu: Un funcționar public bine pregătit va acționa cu mai multă responsabilitate

Simona Bucura-Oprescu: Un funcționar public bine pregătit va acționa cu mai multă responsabilitate

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Comunicat de presă PSD Argeș

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, a vorbit despre formarea funcționarilor publici la Forumul Formării „Start ReForm – Colaborare în formare pentru administrația publică” organizat de Institutul Național de Administrație.

Tema abordată a fost de mare actualitate privind formarea angajaților din sistemul public: ”Prezent vs. viitor, nevoi vs. competențe, clasic vs. online”.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

Despre formarea angajaților din sistemul public

”Pregătirea continuă este esențială pentru un corp de funcționari publici eficient. Iar scopul formării pentru personalul administrației publice este acela de a dobândi competențe și de a îmbunătăți competențe deja deținute, de a facilita ulterior o acțiune cât mai eficientă a instituțiilor publice.

Pentru angajații din sistemul public, formarea este atât un drept, cât și o obligație. Ea se realizează într-un sistem reglementat, cu avantajele și dezavantajele lui și pe care ne dorim să-l îmbunătățim, un sistem în care care Institutul Național de Administrație are un rol rezervat prin lege.

Un funcționar public bine pregătit, preocupat de formarea continuă, va acționa cu mai multă responsabilitate și va evita actul neplăcut al răspunderii, inerent atunci când responsabilitatea este trecută pe plan secund.

La rândul său, procesul de formare trebuie să aibă la bază o serie de principii.

Și amintesc aici în primul rând pe cel al calității, care să urmărească îndeplinirea unor standarde impuse și acceptate de furnizori și utilizarea unor metode eficiente adaptate la formarul clasic sau din ce în ce mai pregnant online al cursurilor.

Apoi pe cel al competitivității, care să constituie un imbold permanent către o acțiune îmbunătățită, inovativă între furnizorii de formare.

Și nu în ultimul rând pe cel al colaborării, al schimbului de bune practici și a unei etici de acțiune.

Vechimea și experiența, acompaniate însă de formare deschid calea către expertiză. Și de expertiză e nevoie acută în sectorul public, deoarece relația cu cetățeanul trebuie să fie una înțeleaptă.

Trebuie să mobilizăm energiile funcționarilor publici din România de așa manieră încât să lucreze cu responsabilitate și colegialitate, iar relaționarea interinstituțională chiar să existe în exercitarea funcției publice!”,  a declarat deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90