New Profesional Consult 930 x 122

demisie

UN PARLAMENTAR DE ARGEȘ A DEMISIONAT

În urmă cu puțin timp Ionuț Elie Zisu și-a anunțat demisia din Senatul României. Zisu era senator PNL de Argeș.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

„În 2012 am ales să candidez pentru funcția de senator pentru a-i reprezenta pe argeșeni și pentru a reda, inclusiv prin munca mea, încrederea românilor în Parlamentul României. Am primit votul alegătorilor din colegiul unde am candidat și, timp de trei ani, mi-am făcut datoria de senator cu toată responsabilitatea.

Din păcate, anul trecut numele meu a fost implicat într-un dosar ce a fost trimis ulterior în fața instanței (n.r. – http://epitesti.ro/stiri/justitie/senatorul-pnl-de-arges-ionut-elie-zisu-trimis-judecata-pentru-evaziune-fiscala/). Este vorba despre evenimente care s-au petrecut acum mai bine de 10 ani și asupra cărora mi-am exprimat punctul de vedere la momentul respectiv. Am declarat deja în fața magistraților că nu am nicio legătură cu respectivele evenimente, că nu am știut că au avut loc și că nu am beneficiat nici direct și nici indirect de pe urma producerii lor.

Citiți și: Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni, candidat la Primărie

Știu că, potrivit legii, pot ocupa în continuare funcția de senator și sunt convins că instanța va face lumină în ceea ce mă privește. Dar mai știu că am o responsabilitate față de partidul pe care îl reprezint și față de cetățenii care m-au votat.

Prin urmare, pentru a nu afecta șansele PNL în alegerile din acest an și pentru a nu da posibilitatea unor critici nejustificate la adresa colegilor mei liberali, am luat decizia de a demisiona din Senatul României. Fac acest pas pentru ca numele meu să nu fie încă un pretext invocat în campaniile de denigrare a Parlamentului și, cel mai important, fac acest pas convins fiind că toți suntem egali în fața legii, fie senatori, fie simpli cetățeni, fie aleși, fie alegători.

Rămân în PNL, fără a ocupa, însă, nicio funcție de demnitate publică. Îmi voi susține colegii la fel cum am făcut-o până acum și voi rămâne devotat principiilor și valorilor liberale. Vă mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine și vreau să vă asigur că după decizia instanței voi sta în continuare cu fruntea sus în fața prietenilor, în fața colegilor și a cetățenilor. Știu că drumul pe care l-am ales este drumul greu, dar am convingerea că este singurul drum corect pentru mine, pentru cetățenii care au avut încredere în mine, pentru colegii din PNL și pentru Parlamentul României. Vă mulțumesc pentru tot și vă asigur de întregul meu respect!”, a anunțat cu puțin timp în urmă Ionuț Elie Zisu într-o postare pe pagina lui de socializare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3