930×122 CAPRA 5

moțiune de cenzură

VICTOR PONTA, DESPRE MOȚIUNE: FIECARE PARLAMENTAR PRO ROMÂNIA VA VOTA AȘA CUM CREDE

Parlamentul va vota astăzi moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liderul PRO România, Victor Ponta, a transmis azi un comunicat referitor la substraturile acestei moțiuni.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

„După cum știți foarte bine, nu am votat Guvernul PNL-Orban, pentru că nu am avut încredere că poate să gestioneze țara. După trei luni, iată că am avut dreptate. Nu sunt în stare să gestioneze. Chiar și ei vor astăzi să pice Guvernul și să intrăm într-o criză guvernamentală”, spune Victor Ponta.

„PNL și PSD și-au dat mâna împotriva partidelor mai mici”

Citiți și: Argeș: Acuzațiile grave continuă: „În câțiva ani de zile vor fi numai gropi”

Pe scurt, dacă moţiunea trece, Guvernul pică la pachet cu legea electorală. În schimb, dacă moţiunea pică, legea va fi consideră adoptată, iar primarii vor ajunge să fie aleşi în două tururi.

Iată cum vede liderul PRO România situația: „Regret că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu o să avem nici primari în două tururi, nici președinți de CJ aleși. Cred că de data asta PNL și PSD și-au dat mâna împotriva partidelor mai mici, USR, PRO România, dar și împotriva alegătorilor. Probabil că vor fi sancționați pentru asta”.

„25 de OUG-uri, noaptea ca hoții”

Liderul PRO România face referire și la momentul adoptării pe bandă rulantă de către Guvernul Orban a unui număr record de ordonanțe de urgență.

„Cel mai rău lucru este ceea ce s-a întâmplat aseară: 25 de OUG, noaptea ca hoții, în 25 de domenii importante! Cel mai grav este că au dat OUG prin care accesul la sănătate va rămâne doar pentru cei bogați și pentru cei care își permit. E foarte clar că au niște datorii financiare la diverse firme private și un guvern care lucrează pentru interese private trebuie să plece cât mai repede”, atenționează Ponta.

Iată ce-i îndeamnă Victor Ponta pe parlamentarii Pro România care-și vor exercita votul azi la moțiunea de cenzură: „Astăzi fiecare parlamentar PRO România va vota așa cum crede că este bine și probabil cei mai mulți vor vota pentru moțiune.

Eu votez pentru moțiunea de cenzură, pentru că vreau ca acest Guvern să nu mai poată să dea alte OUG.

Cel mai important este ce se întâmplă după moțiune, dacă aceasta trece”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90