SMART KIDS 930X122

bogdan ivan

VICTOR PONTA, LA SUMMIT-UL ACADEMIC EUROPEAN DIN SIBIU

Victor Ponta, la Summit-ul Academic European din Sibiu. Victor Ponta, fost premier și liderul PRO România, primul pe lista de candidați ai partidului pentru alegerile europarlamentare, și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu au participat ieri la Summit-ul Academic European din Sibiu, organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning București.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Evenimentul a avut loc în contextul desfăşurării, tot în Sibiu, a Summit-ului Consiliului European.

Conferința Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, găzduită de Universitatea „Lucian Blaga”, a reunit şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European și ai Comisiei Europene și oficiali români.

Citiți și: BOGDAN IVAN (PRO ROMÂNIA), MESAJ DE 1 DECEMBRIE – SĂ IUBIM ŞI SĂ APRECIEM MAI MULT, ROMÂNIA, ZILNIC!

Programul a debutat cu alocuțiunea lui Hans-Gert Pöttering, fost președinte al Parlamentului European.

În discursul său, Victor Ponta, fost președinte al Proiectelor Regionale pentru Marea Neagră 2020, a reiterat necesitatea recunoașterii și, mai ales, a respectării valorilor europene. “Apartenenţa României la Uniunea Europeană este o garanţie a dezvoltării ţării noastre și sprijinul care ne întăreşte convingerea că putem continua pe linia evoluțiilor înregistrate în ultimii ani. În plus, le oferă tuturor cetațenilor români perspectiva unei vieți mai bune, a unor șanse suplimentare de dezvoltare, de creștere a calității vieții și de afirmare.

Consider în continuare că, în ciuda crizei de încredere cu care Uniunea se confruntă şi a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respectă valorile europene, proiectul european are forța de a se reinventa, de a construi o societate mai bună, mai corectă şi mai generoasă. Trebuie să ne aducem aminte de acest lucru astăzi, nu numai ca români, ci şi ca cetăţeni europeni”, se arată într-un comunicat de presă.

Participarea lui Victor Ponta și a lui Sorin Cîmpeanu la un eveniment de o asemenea anvergură scoate în evidență strânsele relații pe care liderii PRO România le-au avut și le au cu oficialii europeni.

”Încă o dată PRO România demonstrează că poate face față tuturor provocărilor și că are oameni care contează în țară și în fața liderilor Uniunii Europene. Tocmai de aceea, lista PRO România pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este cea mai bună opțiune”, declară Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA