Eurial 930 x 122

acțiune antidrog

Polițiștii au venit la Argeș Mall

Polițiștii au venit la Argeș Mall

Citiți și: Poliția face angajări! Recrutare extinsă!

Peste 200 de persoane au participat la activități informativ-preventive organizate de polițiști în Pitești

În ultimele patru zile, la un centru comercial din Pitești, peste 200 de persoane au discutat cu polițiștii.

Citiți și: Exclusiv: Bătaie în fața Colegiului „Brătianu” din Pitești, azi-noapte!

Mulți au planificat aceste întâlniri în avans, datorită prezenței zilnice a polițiștilor argeșeni.

În perioada 17-20 iulie a.c., polițiștii din Biroul Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive în zona unui centru comercial din Pitești.

Aceste activități au fost realizate împreună cu polițiști din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din Agenția Națională Antidrog – C.P.E.C.A. Argeș.

Temele discutate

În contextul vacanțelor, taberelor și excursiilor pe litoral sau în zone montane, precum și al prezenței în zone de petrecere a timpului liber, festivaluri și petreceri private, polițiștii au abordat mai multe teme, în special cu tinerii.

Acestea au inclus:

– Riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență. S-au discutat aspectele legate de consumul de droguri, implicațiile legale și posibilitățile de sprijin pentru persoanele cu dependențe.

– Prevenirea criminalității din mediul online: Polițiștii au oferit sfaturi pentru prevenirea infracțiunilor cibernetice și protecția datelor personale.

– Prevenirea faptelor contra patrimoniului: Discuțiile au abordat infracțiunile prin nesocotirea încrederii și cele prin însușirea pe nedrept.

Activități practice și educaționale

Participanții au avut ocazia de a încerca ochelarii speciali care simulează percepția vizuală a unei persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au venit la Argeș Mall

Acest exercițiu a avut scopul de a arăta efectele periculoase ale acestor substanțe.

Persoanele interesate au fost informate că cei care cad pradă adicțiilor pot beneficia de ajutor gratuit și confidențial din partea specialiștilor Agenției Naționale Antidrog.

Impactul activităților

Activitățile din acest interval de patru zile au avut un impact semnificativ, beneficiind peste 200 de persoane.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul polițiștilor argeșeni de a educa și proteja comunitatea, oferind informații valoroase și sprijin practic în diverse aspecte legate de siguranță și prevenirea criminalității.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3