930×122 CAPRA 5

politie

Polițiștii rutieri, obligați să stea cu radarele la vedere

Polițiștii rutieri ar putea fi obligați să stea cu radarele la vedere

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Se anunță noi reguli pentru polițiștii de la Rutieră.

Parlamentarii vor să includă în lege obligativitatea ca polițiștii să țină radarele la vedere.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Chiar dacă un proiect anterior, propus de către liberali, a fost respins de Curtea Constituțională.

În plus, noul proiect de act normativ introduce un cod de conduită pentru polițiștii rutieri.

Conform unui proiect de lege depus la Senat, care aduce modificări la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, autovehiculele poliţiei, staţionate sau în mișcare în timpul misiunilor de supraveghere şi control, sunt obligate să activeze semnalele de avertizare luminoase sau sonore.

Polițiștii rutieri ar putea fi obligați să stea cu radarele la vedere

Mai mult, utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei va fi permisă exclusiv poliţiştilor rutieri aflați în autovehiculele poliţiei, care sunt marcate în mod vizibil, sau în afara acestora, la o poziție vizibilă pentru participanții la trafic.

În plus, proiectul de lege prevede că Poliţia Rutieră este obligată să informeze conducătorii de autovehicule despre prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin intermediul mass-mediei sau a panourilor de avertizare.

De asemenea, conducătorii de autovehicule vor avea dreptul să folosească propriile mijloace de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3