930 x122 grota rece

incendii

Pompier argeșean, în luptă cu incendiile de pădure din Franța

Pompier argeșean, în luptă cu incendiile de pădure din Franța

Citiți și: Alertă! Incendiu la un operator economic, în Argeș

Astăzi, 13 august a.c, un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat către Franța pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziționați pe teritoriul acestei țări, informează ISU Argeș.

Conform sursei citate, un ofițer din Argeș s-a alăturat acestei misiuni.

Citiți și: Trafic blocat! Alertă la o scară de bloc: Au intervenit pompierii

Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiți cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenție alocată inițial pe teritoriul țării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităților și autorităților locale în cazul producerii situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile acestora.

Pompier argeșean, în luptă cu incendiile de pădure din Franța

Activitatea s-a desfășurat la poligonul de pregătire al Detașamentului de Pompieri Arad, în prezența prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, col. Constantin Florea.

Reamintim faptul că, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar, a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franța în seara zilei de 01 august.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3