930 x122 grota rece

campulung

PREFECT: AM CERUT AUTORITĂȚILOR DIN CÂMPULUNG ȘI GODENI SĂ TRANSMITĂ PROPUNERI DE MĂSURI SUPLIMENTARE, DACĂ SE IMPUN

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare: “Există o mai mare concentrare a cazurilor suspecte sau pozitive în partea de nord a județului, dar acest lucru nu justifică teama generalizată sau propunerile de închidere a vreuneia sau a alteia dintre localitățile județului.

Citiți și: Mobilizare impresionantă de forțe! Poliția Rutieră și criminaliști, în stradă

Toate cazurile se cunosc la nivel național, situația este raportată și se analizează măsurile care trebuie luate, conform ordonanțelor militare în vigoare.

Au fost luate măsuri suplimentare de patrulare în zonă, a crescut numărul forțelor de ordine care verifică modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă regulile. De asemenea, a fost transmis autorităților locale să se verifice fiecare gospodărie din zonele afectate, pentru a li se transmite cetățenilor necesitatea de a sta în locuință și de a-și limita la minimum deplasările. Avem asigurarea că cetățenii acestor localități respectă aceste recomandări, pentru evitarea oricărei posibilități de transmitere a COVID-19.

Citiți și: Argeș. O șoferiță de 75 de ani, la spital, după ce a intrat cu mașina într-un gard!

În situația existenței unui număr mai mare de cazuri confirmate într-o localitate, acest fapt se transmite de către DSP ministerului, în vederea analizei și luării de măsuri suplimentare, dacă este cazul.

Măsura închiderii unei localități este una foarte importantă și se ia în urma unei analize foarte serioase, nu în urma unor apariții în presă sau a unor declarații ale unora sau altora. Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește, analizează situația și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență eventualele propuneri. În urma analizei în CJSU, se transmite către minister această propunere. Dacă sunt întrunite condițiile, se poate decide, prin ordonanță militară, o asemenea măsură.

Vineri (03.04.2020), la ședința CJSU nu a fost primită nicio solicitare de închidere a vreunei localități din județul Argeș, așadar niciun membru nu a venit cu o atare solicitare.

Sâmbătă (05.04.2020), am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, comitetele locale pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun.

Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate.

Având în vedere că situația privind numărul persoanelor pozitive dintr-o anumită localitate a fost deja comunicată la minister, în urma analizei solicitărilor celor două comitete locale pentru situații de urgență, dacă CJSU va considera că sunt îndeplinite condițiile, se va solicita închiderea localității respective”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3