930×122 CUMPANA 5

amenzi

Premieră pentru șoferi! Veste mare! Vor vedea în aplicația Poliției

Premieră pentru șoferi! Veste mare! Vor vedea în aplicația Poliției

Citiți și: Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

Șoferii vor avea dreptul de a vizualiza în aplicația specifică a Poliției Rutiere propriul istoric al sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, respectiv eventuale amenzi sau puncte de penalizare primite, și vor putea descărca online un ceritificat în acest sens, prevede un proiect legislativ susținut de parlamentari de la mai multe partide.

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul, arată inițiatorii proiectului.

Citiți și: Acești șoferi pot rămâne fără permis!

Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, care nu au însă acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare.

În prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice se eliberează numai la cerere depusă la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are în evidență conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Sursa: Profit.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

570 X 90 POSADA 3