EcoMoto 930×122

asigurari

Prețul polițelor RCA va fi unul limitat

Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Parlamentarii propun, printr-un proiect adoptat tacit la Senat, plafonarea prețului pentru RCA la tariful de referință stabilit periodic de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Asta înseamnă că asigurătorii nu vor mai putea majora prețul polițelor RCA după bunul plac, ci vor trebui să se încadreze în tariful de referință”, scrie Avocatnet.ro.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Acum, tariful de referință stabilit de ASF are doar un caracter orientativ pentru asigurători.

„Asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA, fără a depăşi valoarea tarifului de referinţă stabilit de ASF”, se menționează în proiect.

Cu alte cuvinte, asigurătorii nu vor mai putea crește prețul unei polițe RCA peste valoarea stabilită de ASF, pentru acea perioadă, prin tarifele de referință.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90