Donaris 930 x 122

Aripi

PRIMĂRIA PITEȘTI CUMPĂRĂ TERENUL „ARIPI” CU 484.000 DE EURO

După luni bune de discuții tensionate, cu lansarea unor acuzații grave, inclusiv de șantaj, s-au finalizat, în sfârșit, negocierile pentru disputatul teren de la „Aripi”, pe care Primăria Pitești vrea să-l cumpere de la actualii proprietari.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Suprafața în cauză, de 2.483 de mp, evaluată, potrivit celui mai recent raport  trecut prin CL Pitești, la 504.049 de euro (203 euro/mp) va fi cumpărată cu 484.185 euro (195 euro/mp), după ce, în urmă cu puțin timp, vânzătorii refuzaseră oferta Primăriei, de 190 euro/mp (detalii despre evaluare, AICI).

„Săptămâna trecută, comisia s-a întrunit și s-a întâlnit din nou cu vânzătorul și au negociat în conformitate cu raportul de evaluare, așa cum prevede legea. Până la urmă, vânzătorul, care inițial nu voia să lase nimic, a fost de acord să  coboare prețul și s-au înțeles.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

N-aș prea vrea să spun la ce preț s-a ajuns, că lucrurile astea nu se spun înainte să se finalizeze procedura, dar nu trebuie să fie un secret… De la 203 euro/mp, cât a fost evaluat, negocierea s-a închis la 195 euro/mp, cu 8 euro mai puțin. Vânzătorul, normal, avea alte pretenții, mai mari, dar până la urmă a fost de acord cu 195.

Mai trebuie parcurse niște proceduri, dar, până la urmă, ne-am luat o piatră de pe inimă, că asta era marea problemă a celor de la Aripi. Trebuia să clarificăm această problemă, pentru că cei de la <<Aripi>> fuseseră notificați că nu vor mai fi lasați să folosească terenul”, a explicat, pentru ePitesti.ro, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești.

Amintim că în martie 2020, „Proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a unui teren situat în cartierul Craiovei (zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu)” a obținut unanimitate de voturi în CL Pitești.

Tensiuni

Suprafaţa de joc a bazei sportive de tradiţie „Aripi” a  făcut obiectul unor  grele tensiuni după ce foștilor proprietari le-a fost retrocedați 2.483 de metri pătrați de teren.

În mai 2019, moștenitorii fostului proprietar al terenului de 2.483 de metri pătrați care traversează suprafața de antrenamente a Clubului Aripi, au adus la cunoștința municipalității că sunt dispuși să efectueze un schimb de terenuri în anumite condiții (fiind interesați și de alternativa unor despăgubiri la valoarea de piață).

Suprafață disputată a făcut obiectul punerii în aplicare a unei sentințe civile din 2018, pronunțată de Judecătoria Pitești, rămasă definitivă, în baza căreia, pe 10 martie 2020, a fost eliberat, în sfârșit, titlul de proprietate, necesar unui tranzacții efective, titlu a cărui absență a blocat o vreme negocierile.

Evaluări diferite

În iunie 2019 a fost întocmit un prim raport de evaluare de către societatea Alfa Prospect Ec SRL, raport însușit de CL Pitești pe 20 iunie, același an, și a fost constituită comisia de negociere a prețului de vânzare-cumpărare a terenului de 2.483 de mp.

Vânzătorilor li s-a înmânat o copie a raportului de evaluare, însă anul acesta s-a ajuns la un alt raport de evaluare.

„S-a procedat la întocmirea unui nou raport de evaluare având în vedere faptul că cererea petenților, depusă în data de 14.05.2019, nu a fost soluționată în termen de șase luni de la întocmire și că titlul de proprietate a fost eliberat la data de 10.03 2020”, după cum se arată în raportul votat de CL Pitești în primăvara acestui an.

Așa s-a ajuns să se propună însușirea unui raport privind determinarea valorii de piață a terenului de 2.483 de mp la o sumă dublă față de cea din raportul de evaluare precedent: 2.442.815 lei, echivalentul a 504.049 de euro – în condițiile în care anul trecut autoritățile locale vorbeau de aproape 236.000 de euro (amănunte, AICI).

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90