930×122 POSADA 5

Aripi

VIDEO: CE SPUNE PRIMARUL PITEȘTIULUI DESPRE „ȘANTAJUL” DE LA „ARIPI”

Se știe că negocierile pentru terenul „Aripi” (suprafaţa de joc a bazei sportive) din cartierul Craiovei sunt, de ceva vreme, în impas. În ultima ședință a CL Pitești, consilierul local Dănuț Dinu a vorbit despre o situație”sensibilă”, referindu-se nu doar la neînțelegerile comisiei de negociere a municipalității cu proprietarii terenului pe marginea prețului la care să fie achiziționați de autoritatea publică locală cei 2.483 de mp aflați în zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, ci și la probleme mult mai grave.

Citiți și: VIDEO: ALEȘII LOCALI AU VOTAT ÎN UNANIMITATE PENTRU CUMPĂRAREA TERENULUI ARIPI CU 484. 850 EURO

„Oamenii cu care noi trebuie să negociem au venit, ne-au șantajat. Ne șantajează și ne amenință!”, a punctat Dănuț Dinu, în ciuda insistențelor primarului Cornel Ionică de a nu lansa astfel de acuzații.  „N-aveți voie să spuneți asta”, i-a replicat, la un moment-dat, edilul (amănunte, AICI).

Iar Dănuț Dinu nu este singurul consilier local care a invocat probleme în respectiva negociere. În luna mai a acestui an și Radu Bănică atrăgea atenția asupra unor aspecte similare ( subiectul, AICI).

Citiți și: EXCLUSIV: NEGOCIERILE PENTRU TERENUL „ARIPI”, BLOCATE IAR. „AU ÎNCERCAT UN FEL DE ȘANTAJ”

Întrebat, joi, de ePitesti.ro în ce a constat „șantajul” la care face referire Dănuț Dinu, primarul a spus că, de fapt, n-ar fi fost vorba de așa ceva, dar că, într-adevăr, situația e „sensibilă” (vezi VIDEO, de la min. 15.25).

Amintim că, în martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului „Aripi” a obținut unanimitate de voturi în ședința CL Pitești, evaluarea valorii de piață a suprafeței fiind însușită la o sumă dublă față de cea din raportul de evaluare precedent – 2.442.815 lei, echivalentul a 504.049 de euro (în condițiile în care anul trecut autoritățile locale vorbeau de aproape 236.000 de euro). Potrivit unor membri ai comisiei de negociere, proprietarii cer acum suma maximă din raport.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache