930 x122 grota rece

Aripi

CL PITESTI ARIPI

(UPDATE) TERENUL DE LA „ARIPI”, EVALUAT LA 504 MII DE EURO, DUBLU FAȚĂ DE ANUL TRECUT

(UPDATE ORA 16) „Proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a unui teren situat în cartierul Craiovei (zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu)” a obținut, în viteză și fără discuții, unanimitate de voturi în plenul ședinței de azi a CL Pitești.

Citiți și: Banii pe care îi așteaptă toți copiii de la ,,Aripi”! Aici se formează viitorii fotbaliști!

Odată cu adoptarea hotărârii de Consiliu Local, negocierile înclină în favoarea foștilor proprietari, care vor putea cere pentru terenul de la „Aripi” până la 504.049 de euro.

Incertitudinile cu privire la suprafaţa de joc a bazei sportive de tradiţie „Aripi” (apărute după ce 2.483 de metri pătrați de teren le-au fost retrocedați foștilor proprietari) au provocat multe suspine în ultimul an. Iar luna aceasta, când lucrurile par să fie aproape de rezolvare (printr-o viitoare achiziționare de către municipalitate a terenului), apar și semnele de întrebare.

Citiți și: Primarul a decis cu privire la Dobrin!

Concret, pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești de astăzi, 26 martie 2020, se află un „proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a unui teren situat în cartierul Craiovei (zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu)”. Este vorba fix de terenul de la ”Aripi”.

Raportul este necesar mult dezbătutei achiziționări a terenului de la foștii proprietari (sau eventual realizării unui schimb de terenuri cu aceștia). Până aici nimic în neregulă, doar că vorbim de o evaluare care vine după o altă evaluare și dublează sumele primului raport.

Încă din mai 2019, moștenitorii defunctului proprietar al terenului de 2.483 de metri pătrați, teren care traversează suprafața de antrenamente a Clubului Aripi, au adus la cunoștința municipalității că sunt dispuși să efectueze un schimb de terenuri în anumite condiții (fiind interesați și de alternativa unor despăgubiri la valoarea de piață).

Terenul în suprafață de 2.483 de metri pătrați a făcut obiectul punerii în aplicare a unei sentințe civile din 2018, pronunțată de Judecătoria Pitești, rămasă definitivă, în baza căreia luna aceasta (pe 10 martie 2020) a fost eliberat, în sfârșit, titlul de proprietate, necesar unui tranzacții efective, titlu a cărui absență a blocat până acum negocierile.

Sume diferite în rapoartele de evaluare

În vara anului trecut (12 iunie 2019) a fost întocmit un prim raport de evaluare de către societatea Alfa Prospect Ec SRL, raport însușit de CL Pitești pe 20 iunie, același an, și a fost constituită comisia de negociere a prețului de vânzare-cumpărare a terenului de 2.483 de mp. Ulterior, printr-o dispoziție a primarului, comisia de negociere a prețului a fost completată cu doi specialiști din cadrul aparatului de specialitate.

Moștenitorii au fost chemați la Primărie și li s-a înmânat o copie a raportului de evaluare.

Anul acesta s-a ajuns la un alt raport de evaluare. De ce?

„S-a procedat la întocmirea unui nou raport de evaluare având în vedere faptul că cererea petenților, depusă în data de 14.05.2019, nu a fost soluționată în termen de șase luni de la întocmire și că titlul de proprietate a fost eliberat la data de 10.03 2020”, după cum se arată în raportul ajuns astăzi pe masa consilierilor.

Așa s-a ajuns ca astăzi, 26 martie, în ședința de Consiliu Local, să se propună însușirea unui raport privind determinarea valorii de piață a terenului de 2.483 de mp la o sumă dublă față de cea din raportul de evaluare precedent: 2.442.815 lei, echivalentul a 504.049 de euro – în condițiile în care anul trecut autoritățile locale vorbeau de aproape 236.000 de euro (vezi AICI amănunte).

Și, culmea, raportul de evaluare este întocmit de același evaluator: Alfa Prospect Ec SRL.

O poveste alambicată, cu șanse minime de a fi descâlcită într-o ședință de Consiliu Local pe repede înainte, așa cum s-a anunțat cea de astăzi, mai ales că proiectul a fost introdus pe ordine de zi abia ieri și nu odată cu majoritatea proiectelor din mapa consilierilor locali.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3