930X122 MAIA

Aripi

EXCLUSIV: NEGOCIERILE PENTRU TERENUL „ARIPI”, BLOCATE IAR. „AU ÎNCERCAT UN FEL DE ȘANTAJ”

Negocierile pentru terenul „Aripi” (suprafaţa de joc a bazei sportive) din cartierul Craiovei sunt din nou blocate.

Citiți și: Banii pe care îi așteaptă toți copiii de la ,,Aripi”! Aici se formează viitorii fotbaliști!

Comisia de negociere a municipalității și proprietarii terenului în suprafață de 2.483 de mp, aflat în zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, nu s-au înțeles asupra prețului la care se va face achiziția.

„Proprietarul, pentru că știe că avem interes să-l luăm, încearcă să profite”

Citiți și: Exclusiv. Negocieri de ultim moment la Dacia! Ce se întâmplă cu salariile

După ce, în martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a terenului „Aripi” a obținut unanimitate de voturi în ședința CL Pitești, fiind însușită evaluarea valorii de piață a suprafeței la o sumă dublă față de cea din raportul de evaluare precedent – 2.442.815 lei, echivalentul a 504.049 de euro (în condițiile în care anul trecut autoritățile locale vorbeau de aproape 236.000 de euro)-proprietarii cer acum suma maximă din raport.

S-a făcut un nou raport de evaluare, în care evaluatorul a spus că prețul maxim e de 203 euro/mp. Proprietarii au încercat să profite, iar noi, membrii comisiei, am considerat că, în momentul de față, terenul nu face atâția bani, mai ales că acum nu se mai comercializează terenuri și, din cauza acestei pandemii, cred că a mai și scăzut valoarea lor. E o situație delicată…

Noi am oferit 150 euro/mp, în primă fază, după care am urcat până la 170, numai că proprietarii n-au fost de acord decât cu 203 euro/mp, maximul din raportul de evaluare. Le-am lăsat un timp de gândire. Ei s-au exprimat că nu acceptă decât 203, noi am insistat totuși să se mai gândească. Până la urmă, o să ne gândim din nou. O să discutăm și noi în Consiliul Local, o să discutăm și cu domnul primar…

Interesul ar fi să-l luăm, dar proprietarul, pentru că știe că avem interes să-l luăm, încearcă să profite, să se ducă spre maxim, ceea ce, în momentul de față, nu mi se pare cel mai bun lucru”, a declarat, pentru ePitești.ro, consilierul local Radu Bănică (foto), membru al comisiei de negociere.

„E o situație foarte delicată”

Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Piteşti a fost informată recent de proprietari că astăzi, 21 mai, vor veni să îngrădească terenul.

Pe noi ne-ar avantaja ca Primăria să răscumpere terenul de la proprietari și să ne vedem de treabă, așa cum ne-am văzut în cei 40 de ani de când există baza. Nu depinde însă de noi. Eu am vorbit foarte puțin cu proprietarii. Zilele trecute, când am fost informat că au ajuns aici, am trecut și am discutat… Au spus că vor să mai măsoare o dată terenul. Mi-au spus că ei deja plătesc impozit pe terenul ăla… E o situație foarte delicată. Au spus că vor veni joi să îngrădească terenul. Au o hotărâre în instanță, care e definitvă. Anul trecut, pe vremea asta, ei veniseră prima dată să bată țăruși”, a declarat, pentru ePitești.ro, Silviu Corodi, directorul LPS Piteşti.

Oficialii comisiei de negociere consideră îngrădirea drept un gest de intimidare.

E proprietatea lor, pot să facă ce vor. Dacă asta gândesc… Au încercat un fel de șantaj și ne-au amenințat de ieri c-o să facă lucrul ăsta”, spune Radu Bănică.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la primarul Piteștiului, Cornel Ionică, insă edilul nu a răspuns apelului nostru.

Negocieri repetate

Amintim că, din mai 2019, moștenitorii fostului proprietar al terenului de 2.483 de metri pătrați, teren care traversează suprafața de antrenamente a Clubului „Aripi”, au informat municipalitatea că sunt dispuși să efectueze un schimb de terenuri în anumite condiții (fiind interesați și de alternativa unor despăgubiri la valoarea de piață).

Suprafața amintită a făcut obiectul punerii în aplicare a unei sentințe civile din 2018, decizie  pronunțată de Judecătoria Pitești și rămasă definitivă, în baza căreia, pe 10 martie 2020, a fost eliberat, în sfârșit, titlul de proprietate necesar unui tranzacții efective, titlu a cărui absență a blocat până acum negocierile.

Terenul a fost reevaluat. Prețul s-a dublat

Anul trecut (12 iunie 2019) a fost întocmit un prim raport de evaluare de către societatea Alfa Prospect Ec SRL, raport însușit de CL Pitești pe 20 iunie, același an, și a fost constituită comisia de negociere a prețului de vânzare-cumpărare a terenului de 2.483 de mp. Ulterior, printr-o dispoziție a primarului, comisia de negociere a prețului a fost completată cu doi specialiști din cadrul aparatului de specialitate. Moștenitorii au fost chemați la Primărie și li s-a înmânat o copie a raportului de evaluare.

Ulterior, s-a procedat la întocmirea unui nou raport de evaluare, având în vedere faptul că cererea petenților nu a fost soluționată în termen de șase luni de la întocmire și că titlul de proprietate a fost eliberat la data de 10.03 2020, iar pe 26 martie, în ședință de Consiliu Local, s-a însușit noul raport.

Din păcate, nu am reușit să discutăm și cu propritarul terenului referitor la această ultimă negociere. Vezi, AICI, ce spuneau anul trecut proprietarii, la montarea primilor țăruși (foto principal) pe suprafața retrocedată!

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA