Donaris 930 x 122

negocieri

S-a încheiat prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Ce urmează

Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu au ajuns la un rezultat concret.

Citiți și: A 84-a zi de război în Ucraina! Imagini desprinse parcă din altă lume!

UPDATE ORA 18.35: Negocierile s-au încheiat fără rezultat. 

„Delegațiile ucrainene și rusesti au încheiat astăzi prima rundă de negocieri, scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza pentru a lua decizii pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile, părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Urmatoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a declarat consilierul prezidențial, Mihail Podoleac, citat de digi24.ro.

Citiți și: România, în vizorul Rusiei! Este acuzată că trimite în secret soldați în Ucraina

Știrea inițială – ora 16.41

Potrivit g4media.ro, care citează Ukrinform.net, delegația ucraineană a cerut în cadrul discuțiilor cu Rusia ca invadatorii să-și retragă toate trupele din Ucraina, inclusiv din Crimeea și anumite districte din regiunile Donețk și Lugansk.

Condițiile noastre sunt clare (…) Vorbim despre Donbas și Crimeea. Toate trupele ar trebui să părăsească Ucraina! Oricum îi vom îngropa pe toți, așa că e mai bine să plece voluntar.”, a spus Oleksiy Arestovych, un consilier independent al șefului biroului președintelui ucrainean, potrivit aceleași surse.

Reamintim că, negocierile au avut loc în Belarus.

Delegația Ucrainei a inclus mai mulți oficiali de rang înalt, dar nu și pe președintele Volodymyr Zelensky. Țara a cerut „încetarea imediată a focului și retragerea trupelor ruse” înaintea întâlnirii.

Între timp, luptele au continuă în marile orașe ale Ucrainei.

Sursă foto principal: observatornews.ro

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3