930×122 POSADA 5

ucraina

Ucraina nu mai vrea aderarea la NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că nu mai vrea să insiste să obţină o aderare la NATO.

Citiți și: A 84-a zi de război în Ucraina! Imagini desprinse parcă din altă lume!

„În ceea ce priveşte NATO, mi-am temperat poziţia asupra acestei probleme deja de ceva timp, atunci când am înţeles” că „NATO nu este gata să accepte Ucraina”. (…) Alianţei (Atlanticului de Nord) îi este teamă de tot ce este controversat, (îi este teamă) şi de o confruntare cu Rusia”, a declarat el într-un interviu difuzat de postul american ABC News.

Această aderare este una dintre problemele care a condus Rusia la invadarea Ucrainei.

Citiți și: S-a încheiat prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina. Ce urmează

Zelenski a mai declarat, de asemenea, că nu vrea să fie preşedintele unei „ţări care imploră în genunchi” pentru o astfel de aderare.

De asemenea, președintele a mai declarat, în cadrul aceluiași interviu, că este pregătit de un ”compromis” privind statutul teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, cărora preşedintele Vladimir Putin le-a recunoscut unilateral independenţa înainte de război.

Reamintim că Rusia a invadat Ucraina pe data de 24 februarie, iar în ciuda celor trei runde de negocieri care au avut loc până acum, nu s-a ajuns la niciun rezultat, bombardamentele continuând.

Foto descriptiv: Monitorul Cluj

555×222  MAIA

Comentarii

2 comentarii

  • mihnea spune:

    Asa s-au sucit mai mereu toate tarile ex sovietice inclusive Moldova.Cand intr-o parte cand in cealalta!El vrea maine in NATO si Eu,ei nu cred ca se poate!Bine ca Romania a mai invatat din istorie si este loiala vestului asa cum este el…Independenta la o tara mica este o utopie!

  • nomnom spune:

    are dreptate mihnea

New Profesional Consult 570×90