SMART KIDS 930X122

dna

Profesor de la o universitate de prestigiu, reținut de DNA pentru luare de mită

Un profesor din cadrul Universității Politehnice București a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Dascălul a luat mită în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unităţii de învăţământ pentru care lucrează.

Acesta a fost prins în flagrant timp ce lua mită 6.000 de lei.

Citiți și: Super doctorița șpăgară din Pitești a fost arestată!

DNA transmite într-un comunicat de presă, publicat pe site-ul instituției:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 martie 2023, a inculpatului:

DINCĂ CRISTIAN-FLORIAN, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (31 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

A fost prins în flagrant

La data de 02 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranșa aferenta salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Dincă Cristian Florian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 03 martie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Reamintim că, pe 31 ianuarie 2023, Universitatea Politehnica București și Universitatea din Pitești au semnat contractul de fuziune.

Astfel, se creează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu două centre autonome și cu buget propriu. Subiectul pe larg, AICI – Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

Sursă: colaj foto giurgiuveanul.ro/fotolii.eu

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3