Kaia 930 x 120

psd

Proiect major! Milioane de români vizați!

Proiect major! Milioane de români vizați!

Citiți și: 190 de muncitori fără forme legale depistați pe șantierul autostrăzii!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit cu Anna Riatti, reprezentant UNICEF în România.

Citiți și: Vestea zilei pentru pensionari! Peste 100.000 de argeșeni se bucură!

Pentru a discuta progresul proiectelor comune și oportunități de colaborare viitoare, în special în reforma asistenței sociale.

Discuțiile s-au concentrat pe implementarea reformei, atragerea și formarea personalului calificat, și distribuirea eficientă a forței de muncă în sectorul social.

Proiect major! Milioane de români vizați!

Un proiect esențial discutat este „Servicii integrate în comunitățile rurale”.

Ce va oferi servicii de sănătate, educație și asistență socială pentru persoanele vulnerabile din 2.000 de localități rurale.

UNICEF va oferi asistență tehnică pentru dezvoltarea acestor servicii.

Ministrul a subliniat importanța parteneriatului solid cu UNICEF pentru a sprijini reformele în interesul persoanelor vulnerabile.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale:

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm parteneriatul cu UNICEF în domeniul asistenței sociale

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit astăzi cu Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, la sediul din București al organizației. Discuțiile s-au axat pe analiza progresului proiectelor comune și pe identificarea de noi oportunități de colaborare, în special în contextul reformei sistemului de asistență socială.

Principalele teme abordate au inclus implementarea reformei de asistență socială, explorarea modalităților de atragere și formare a personalului calificat pentru a îmbunătăți serviciile sociale, precum și analiza strategiilor pentru o distribuție mai eficientă a forței de muncă în sectorul social. Un proiect important în care MMSS și UNICEF vor fi parteneri este cel privind dezvoltarea de „Servicii integrate în comunitățile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente și de calitate”.

Persoanele vulnerabile din 2.000 de localități din România vor beneficia de acest proiect care va fi realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

„Avem un parteneriat solid și de lungă durată cu UNICEF. Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforme importante în interesul persoanelor vulnerabile, așa cum este și proiectul de dezvoltare a serviciilor integrate în comunitățile rurale.

Proiectul are ca scop oferirea de servicii esențiale de sănătate, educație și asistență socială în zonele rurale, astfel încât persoanele vulnerabile să aibă acces la condiții de viață mai bune și la oportunități de dezvoltare.

Totodată, avem în vedere și extinderea ariei de cooperare cu UNICEF și în alte domenii, cum ar fi ocuparea forței de muncă în sectorul asistenței sociale”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

UNICEF va acorda asistență tehnică și va colabora cu specialiștii MMSS pentru a dezvolta și îmbunătăți serviciile sociale din România.

555×222  MAIA
570×90 MAIA