New Profesional Consult 930 x 122

Centrul Universitar Pitești

Punctul culminant al activității nucleare, la Pitești

Punctul culminant al activității nucleare, la Pitești

Citiți și: Edilul Gentea: Mâine mă duc la DNA cu toate documentele!

Update

Edilul Cristian Gentea transmite, pe pagina sa personală de Facebook:

Citiți și: Cristian Gentea a votat: Îi mulțumesc soției mele, care mă susține în totalitate

,,Am participat la lansarea primului proiect de anvergură al Asociației Naționale pentru Energie Nucleară – Școala Națională de Energie Nucleară!

12 universități de prestigiu – printre care și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, din care face parte Centrul Universitar Pitești – și-au unit forțele, în 29 martie, în această asociație, pentru ca astăzi, 15 mai, să asistăm la o lansare eveniment.

Sunt convins că nu este o coincidență: data lansării proiectului este aceeași cu momentul în care universitatea piteșteană comemorează doi ani de la trecerea în neființă a prof. dr. Șerban Constantin Valeca, promotor activ al energiei nucleare și al ideii de școală națională pentru energia nucleară!

Ca specialist, cercetător fizician, consider că este un pas semnificativ – Școala Națională de Energie Nucleară reprezintă nu doar o investiție în educație, ci și în inovație și sustenabilitate. Această instituție poate oferi oportunități pentru tinerii noștri de a dobândi cunoștințe și aptitudini într-un domeniu crucial pentru viitorul nostru energetic.

Ca edil, sunt încântat că orașul nostru găzduiește această școală de prestigiu și sunt încrezător că absolvenții ei vor aduce contribuții semnificative în domeniul energiei nucleare, atât la nivel național, cât și la nivel global.

Urez succes proiectului și împliniri celor care pleacă pe drumul către cunoaștere și excelență!”, este mesajul acestuia.

Știre inițială

Un eveniment deosebit a fost găzduit azi de Centrul Universitar Pitești.

A avut loc lansare a recent înființatei Societăți Naționale pentru Energie Nucleară (SNEN).

SNEN are drept scop formarea, promovarea și susținerea educației specifice domeniilor de activitate reprezentante de energia nucleară și/sau domenii conexe.

Se dorește creșterea ratei de participare și integrare pe piața europeană a muncii a specialiștilor din aceste domenii de activitate.

La eveniment, printre alte personalități ale județului, a luat parte și edilul piteștean Cristian Gentea.

Este știut faptul că primarul este un specialist în domeniul energiei nucleare.

Punctul culminant al activității nucleare, la Pitești

Cristian Gentea a absolvit Facultatea de Fizică în calitatea de şef de promoţie. A lucrat permanent în domeniu.

A fost director general al ICN Mioveni şi, ulterior, director general RATEN.

Iar odată cu lansarea Societății, a fost comemorată și trecerea în neființă a lui Șerban Valeca. Argeșeanul, pe lângă o activitate politică, a avut și o intensă activitate științifică.

Iată ce a punctat Gentea în cadrul evenimentului de azi:

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Are relevanta? spune:

    seamănă cu o tragicomedie tot ce afirma Gentea.
    un specialist nu ar fi îngropat definitiv activitatea institutului de la Mioveni.
    intrebati-l pe Gentea dacă a înțeles vreodata destinația acestui institut și mai intrebati-l dacă a citit teza de doctorat a lui Valeca. pt ca și Valeca a fost ca și Gentea, .. al activității institutului.
    este mare păcat sa mistificare realitatea și este total nefolositor.
    dar probabil ca tot ce va spun vi se pare ofensator și iar este o greșeală, căci recunoașterea adevărului ar putea schimba multe greșeli.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90