930×122 POSADA 5

amenzi

Puteri sporite pentru polițiștii locali! Vor putea amenda și cu 2.900 de lei!

Puteri sporite pentru polițiștii locali! Vor putea amenda și cu 2.900 de lei!

Citiți și: Anunț decisiv privind amenzile de circulație!

Aceștia vor putea cere proprietarilor de mașini datele șoferilor și vor putea da amenzi pentru refuzul de a le furniza.

În cazul în care împrumută mașina, proprietarii vor trebui să transmită informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum e în prezent, ci și a poliției locale, dacă un proiect de lege înregistrat la Senat pentru dezbatere va ajunge să se aplice, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Cu căruțele la plimbare prin Pitești. ”Șoferii” au rămas doar cu caii

Amendă de până la 2900 de lei

Totodată, polițiștii locali vor putea aplica și amenzi de până la 2.900 de lei celor care nu răspund unor astfel de solicitări. Măsura e destinată identificării mai facile și amendării celor ce obișnuiesc să staționeze sau să parcheze mașina neregulamentar.

Mai precis, dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii de mașini vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă.

Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile pot ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

În acest caz, al refuzului furnizării de informații despre șofer, amenda va putea fi aplicată atât de polițiști rutieri, cât și de cei locali.

E important de amintit aici că, potrivit schimbărilor apărute la Codul rutier în prima parte a anului, amenzile pentru această abatere trebuie achitate integral, adică lor nu li se aplică regula plății a jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile.

De principiu, așa cum a fost stabilit în iarnă, datele personale ale șoferului de ocazie ce trebuie comunicate autorităților sunt numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, numărul și seria actului de identitate.

Mai multe detalii, AICI: Proiect: Polițiștii locali vor putea cere proprietarilor de mașini datele șoferilor și vor putea da amenzi pentru refuzul de a le furniza (avocatnet.ro)

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA