930 x122 grota rece

lemne

„RADARUL PĂDURII” ÎNCEPE SĂ DEA ROADE ÎN ARGEŞ

Aplicaţia informatică implementată de curând de Guvern care vizează urmărirea transporturilor de lemne din toată ţara începe să dea roade. Denumită generic „Radarul pădurii”, aplicaţia permite verificarea în timp real a avizelor de transport, iar camioanele fără documentele necesare sunt oprite, transportatorii fiind amendaţi, iar lemnele confiscate.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

În Argeş în fiecare zi sunt înregistrate la numărul unic de urgenţă 112 în jur de 90 de sesizări privind transportul de lemne. Oricine poate suna şi semnala faptul că i se pare suspect un transport. Imediat apelul este direcţionat către cele mai apropiate echipaje de Poliţie, care intervin, opresc transportul şi verifică documentele.

În paralel funcţionează şi sistemul „Scutul pădurii”, care vizează verificări la transportatori prin intermediul unor filtre în puncte fixe pe diverse trasee cunoscute pe care se transportă lemne.

Citiți și: Poți cere polițistului să-ți arate imaginile video înregistrate de radar?

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90