New Profesional Consult 930 x 122

ansamblu folcloric

,,Rapsozii Siretului” aduc folclorul moldovenesc pe scena din Mioveni

,,Rapsozii Siretului” aduc folclorul moldovenesc pe scena din Mioveni

Citiți și: Onoruri pentru devotament. Festivitate specială la Mioveni, de 1 Decembrie

Ediția a IV-a a Concursului Național de Folclor ,,Mioveni” se va desfășura sub privirile plăcut impresionate ale publicului în perioada 11-13 august, pe scena din centrul civic al orașului.

Opt ansambluri urmează să se ,,dueleze”, prin joc și voie bună, pentru a obține Trofeul Festivalului.

Citiți și: La Mioveni s-a respectat tradiția și ca în fiecare an s-a aprins Focul Lui Sumedru

,,Ansamblul de dansuri populare româneşti <Rapsozii Siretului> al Casei Municipale de Cultură <Mihail Sadoveanu> – Paşcani a luat fiinţă în toamna anului 2015.

,,Rapsozii Siretului” aduc folclorul moldovenesc pe scena din Mioveni

 Ansamblul dorește a fi o modalitate de transpunere a tezaurului folcloric într-un spectacol de obiceiuri populare, de îmbinare a dansului, cântecului şi a versului popular din zona Moldovei și în special zona Pașcaniului.

De asemenea, combinaţia unică prin îmbinarea dansurilor, cântecelor şi a mândrului port popular, face ca acești tineri membri ai ansamblului să devină adevăraţi mesageri ai zonei pe care o reprezintă.

 Prin activitatea Ansamblului <Rapsozii Siretului>, se urmăreşte păstrarea şi valorificarea bogăţiei culturale, a valorilor noastre tradiţionale, ce aparţin unui popor plin de creativitate şi talent.

 Instructor coregraf: Alexandru Gâmbuţă.”, transmit organizatorii.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90