930×122 POSADA 5

amendaţi

Razie rutieră de proporții în Argeș: Sute de șoferi amendați în 24 de ore

Razie rutieră de proporții în Argeș: Sute de șoferi amendați în 24 de ore

Citiți și: Interzis în fața blocului! Vecinii pot chema poliția!

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu alte structuri rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Aceste acțiuni au vizat depistarea șoferilor care încalcă legislația rutieră, în special pe cei care conduc agresiv sau sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Citiți și: Restricții și sancțiuni pentru acești șoferi!

Polițiștii au desfășurat 104 filtre rutiere, utilizând 382 de testări pentru detectarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În urma acestor controale, au fost aplicate 488 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 104.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile constatate, 151 au fost pentru depășirea vitezei legale.

Iar 18 permise au fost reținute pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h față de limita legală.

Alte două permise au fost reținute din cauza consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică sancțiuni contravenționale.

Polițiștii din Argeș își vor continua acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere și de conștientizare a riscurilor la care se expun șoferii care nu respectă regulile de circulație.

Iată ce transmite Poliția Argeș cu privire la acest aspect:

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în104 filtre rutiere, fiind efectuate 382 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 488 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 104.000 de lei, fiind reținute 33 de permise de conducere și retrase 26 certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 151 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 18 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 2 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională.

Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Razie rutieră de proporții în Argeș: Sute de șoferi amendați în 24 de ore

Sursa: IPJ Argeș

Foto: Descriptiv/arhivă

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90