930X122 MAIA

carrefour

Reciclare extinsă! Planul hypermarketului gigant

Reciclare extinsă! Planul hypermarketului gigant

Citiți și: Breaking: Lovitură pentru GIGANȚI: Pentru ce au fost AMENDAȚI cu milioane de lei!

România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul reciclării deșeurilor de ambalaje, grație proiectului național de reciclare sustenabilă.

La mai bine de un an de la demararea inițiativei, 2,32 miliarde de ambalaje au fost returnate, echivalentul a aproximativ 144.000 de tone de materiale reciclabile predate de RetuRO către reciclatori.

Citiți și: Alertă! Produs extrem de consumat din LIDL, Carrefour sau Profi, probleme majore!

Extinderea procesului de reciclare începând cu 2025

Din anul 2025, proiectele de reciclare din România vor cunoaște o dezvoltare semnificativă.

Retailerul Carrefour a anunțat că va extinde procesul de colectare a deșeurilor reciclabile, incluzând pe lângă PET-uri și alte materiale, precum carton, cutii de suc și textile.

„Acum reciclăm PET-uri, sticle și doze de aluminiu prin Sistemul Garanție-Returnare, dar vom introduce și alte materiale.

Sistemul Garanție-Returnare acoperă aproximativ 25% din piață.

Ne propunem să includem Tetrapak, cartonul și textilele, oferind surprize plăcute clienților”, a declarat Mario Crețu, directorul de Afaceri Instituționale și Mediu Carrefour România, în cadrul emisiunii Gândul Green, scrie dailybusiness.ro.

O altă direcție importantă a strategiei Carrefour este reducerea utilizării plasticului în ambalaje.

Reciclare extinsă! Planul hypermarketului gigant

Supermarketurile vor introduce ambalaje reutilizabile și eco-friendly în mai multe sectoare, inclusiv la produsele comercializate la vrac.

„Vom elimina ambalajele de plastic din zona produselor vrac, cum sunt detergenții.

Clienții vor avea posibilitatea să cumpere printr-un sistem inovator, utilizând recipiente reutilizabile pe care le pot umple ori de câte ori au nevoie”, a explicat Crețu.

România, codașa Europei la reciclare

Deși aceste progrese sunt notabile, România se situează în continuare pe ultimul loc între țările europene în privința ratei de reciclare.

Uniunea Europeană a raportat în 2023 o rată de utilizare circulară a materialelor de 11,8%, în timp ce România a atins doar 1,3%.

Pentru comparație, Țările de Jos conduc clasamentul cu o rată de 30,6%, urmate de Italia (20,8%) și Malta (19,8%). Irlanda și Finlanda, cu 2,3% și respectiv 2,4%, completează partea inferioară a clasamentului.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90