New Profesional Consult 930 x 122

apă de la robinet

Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate prin lege să ofere apă potabilă clienților care o solicită.

Această lege se aplică și companiilor de catering, care vor trebui să pună la dispoziție apă de la robinet pentru cei care își ridică comenzile.

Citiți și: Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

Proiectul de lege a fost votat favorabil în Camera Deputaților, notează Stiripesurse.ro. Acesta va intra în vigoare după ce va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Inițiativa vine în întâmpinarea nevoii de a avea acces mai ușor la apă potabilă și de a reduce consumul de băuturi ambalate, care au un impact negativ asupra mediului.

Totodată, legea are potențialul de a reduce costurile pentru consumatori și de a promova un stil de viață mai sănătos.

Această măsură reflectă o tendință globală de a asigura respectarea dreptului fundamental la apă în toate domeniile societății, inclusiv în consumul alimentar.

În prezent, românii plătesc un preț ridicat pentru o sticlă de apă plată în restaurante, până la 20 de lei. Astfel, această lege va contribui la reducerea acestor costuri.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90