930 x122 grota rece

biserica

Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, afirmă, referindu-se la punerea sub acuzare a arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul instrumentat de DNA, că acest caz este unul ,,care frapează şi mâhneşte”.

Iar ,,apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător”.

Citiți și: Breaking! Veste fenomenală pentru Georgescu!

Bănescu precizează că ,,Patriarhia Română, ca şi autorităţile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupţie”.

El a adăugat că poziţia Patriarhiei este una ,,defavorabilă ascunderii adevărului”.

El a spus că Sfântul Sinod este cel care poate face recomandări arhiepiscopului Tomisului cu privire la acest caz.

Bănescu a precizat că Statutul BOR prevede sancţiuni atunci când vinovăţia este una confirmată.

Însă Biserica nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

Cancelaria Sfântului Sinod va propune Sfântului Sinod instituirea a două organisme la nivelul Patriarhiei.

Acestea vor cerceteze, în paralel cu autorităţile statului, eventualele cazuri de corupţie în rândul clericilor, a mai spus Bănescu.

Tocmai din cauza acestui caz şi a încă unui caz asemănător, Cancelaria Sfântului Sinod va propune Sfântului Sinod, în şedinţa din februarie, configurarea foarte clară a două organisme judiciare care să funcţioneze în sensul următor:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române poate folosi dreptul său de devoluţiune, deci de transferare a autorităţii sale unui alt ierarh, mitropoliţilor în general, sigur va fi un astfel de organism şi la Bucureşti, şi un organism judiciar compus nu din clerici, ci din persoane abilitate pentru o anchetă judiciară, care să cerceteze pornind de la suspiciuni, de la apariţia în presă, cum e cazul acum, a unor lucruri foarte grave, să cerceteze în paralel cu autorităţile judiciare sau chiar înaintea lor cazul respectiv.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90