NOR CURIER 930X122

călinești

REZULTATELE TESTELOR COVID-19 EFECTUATE LA SPITALUL CĂLINEȘTI, ACOLO UNDE LUCREAZĂ SOȚIA MEDICULUI TESTAT POZITIV

După confirmarea infectării cu noul coronavirus a medicului Felix Sârboiu, șeful Compartimentului Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Pitești, au fost testați nu doar contacții doctorului, ci și o parte dintre contacții direcți ai acestora din urmă.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Printre ei, 81 de cadre medicale și pacienți ai Spitalului Călinești (unitate în care lucrează soția medicului Felix Sârboiu). În toate aceste cazuri este vorba de testare în sistem Real Time PCR (varianta cu cea mai mare precizie).

Recoltarea probelor s-a făcut de către un echipaj mobil al Sanador, vineri dimineață, iar prelucrarea lor s-a realizat la București.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Rezultatele testelor sunt negative în toate cele 81 de cazuri

Costul testelor pentru personalul medical a fost achitat de conducerea spitalului, iar costul testelor pentru pacienți (toți cazuri paliative) a fost achitat de Fundația Gaudium.

„Astăzi suntem în măsură să anunțăm bucuroși că toate rezultatele probelor de la Spitalul Călinești s-au întors negative”, se arată într-un comunicat al fundației.

În același regim și tot în sistem PCR au fost testate și 50 de persoane – cadre medicale ale Spitalului Costești (unitate în care a făcut gărzi medicului Felix Sârboiu). Prelucrarea lor se va realiza tot în Capitală, rezultatele fiind așteptate săptămâna aceasta.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90