Donaris 930 x 122

blocaj

Risc mare de blocaj în piaţa gazelor. Alţi furnizori se pregătesc să abandoneze clienţii

Riscul de a se crea blocaje în piaţa de gaze este destul de mare şi alţi furnizori se pregătesc să abandoneze un număr de 30.000 de clienţi, în contextul în care nu există încă normele de aplicare a legii privind plafonarea şi compensarea facturilor, a anunțat Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), instituție condusă de către fostul deputat de Argeș Dumitru Chiriță.

Citiți și: Lovitură grea din partea Engie. Consecinţe asupra clienţilor existenţi

Probleme sunt şi în cazul furnizării de ultimă instanţă, adică al consumatorilor care rămân fără furnizor, după cum informează Digi24.ro.

Până acum, Engie România a anunţat că renunţă la acest statut, iar, potrivit informaţiilor din piață, ceilalţi doi sunt CEZ Vânzare şi CIS Gaz.

Citiți și: Gazele se scumpesc cu până la 67% pentru clienții casnici din concurențial ai celor doi mari furnizori

Pe de altă parte, România nu-şi va putea acoperi 20% din consumul de gaze în luna februarie, după cum arată datele Transgaz, a anunțat și Asociaţia România Inteligentă.

Vârfurile de consum sunt în februarie şi, aşa cum sunt prezentate pe site-ul Transgaz, exced inclusiv capacitatea tehnică, ceea ce nu era până acum.

(Foto: descriptiv)

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441