930 x122 grota rece

blocaj

Risc mare de blocaj în piaţa gazelor. Alţi furnizori se pregătesc să abandoneze clienţii

Riscul de a se crea blocaje în piaţa de gaze este destul de mare şi alţi furnizori se pregătesc să abandoneze un număr de 30.000 de clienţi, în contextul în care nu există încă normele de aplicare a legii privind plafonarea şi compensarea facturilor, a anunțat Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), instituție condusă de către fostul deputat de Argeș Dumitru Chiriță.

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

Probleme sunt şi în cazul furnizării de ultimă instanţă, adică al consumatorilor care rămân fără furnizor, după cum informează Digi24.ro.

Până acum, Engie România a anunţat că renunţă la acest statut, iar, potrivit informaţiilor din piață, ceilalţi doi sunt CEZ Vânzare şi CIS Gaz.

Citiți și: Pericol lângă Pitești! Scurgere de gaz, acum

Pe de altă parte, România nu-şi va putea acoperi 20% din consumul de gaze în luna februarie, după cum arată datele Transgaz, a anunțat și Asociaţia România Inteligentă.

Vârfurile de consum sunt în februarie şi, aşa cum sunt prezentate pe site-ul Transgaz, exced inclusiv capacitatea tehnică, ceea ce nu era până acum.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3