EcoMoto 930×122

ACTE

Românii vor fi anunțați prin SMS sau e-mail când le expiră actele

Românii vor fi anunțați prin SMS sau e-mail când le expiră actele

Citiți și: Sancțiune de coșmar! Manevra care îi lasă pe șoferi fără permis pe loc!

Oamenii ar putea fi anunțați într-un viitor nu foarte îndepărtat, prim SMS sau e-mail, când le expiră actele.

Un nou proiect de lege a fost depus în acest sens, recent, în Parlament.

Citiți și: Schimbări la CNP! Noutatea de ultim moment pe care toată lumea trebuie să o știe

Potrivit documentului, statul român ar trebui să trimită SMS sau e-mail cetăţenilor săi prin care să îi anunţe când le expiră cartea de identitate, paşaportul sau chiar permisul de conducere.

În iniţiativa legislativă se arată că informarea ar trebui făcută cu 90 de zile înainte de expirarea documentelor, scrie newstaronlinetv.ro.

Românii vor fi anunțați prin SMS sau e-mail când le expiră actele

,,Pentru cetăţean devine mai simplu să-şi înlocuiască, din timp, documentele care expiră, iar la ghişee s-ar putea evita cozile. Astfel, autorităţile competente vor putea să şi gestioneze mai eficient resursele şi să ofere servicii îmbunătăţite. Un astfel de sistem de notificare funcţionează cu succes în Republica Moldova. Cetăţenii primesc astfel de avertizări prin SMS, e-mail sau alte modalităţi, la alegere, prin intermediul platformei guvernamentale MNotify. Astfel de modele de bună practică pot fi extinse uşor la nivel naţional şi în România”, este motivarea proiectului de lege.

În spatele acestei iniţiative stă un sistem care funcţionează deja în alte state europene, scrie Antena3 CNN.

Dacă autoritatea nu dispune de datele necesare, oamenii vor fi înștiințați prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut, sau reşedinţă, după caz.

Foto: Descriptiv/antena3.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3