Donaris 930 x 122

benzinării

S-a aflat ce benzinărie a creat zvonul cu scumpirea

Într-o intervenție pentru Digi24, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că s-a aflat de la ce benzinărie a pornit zvonul, conform căruia prețul la pompă o să explodeze și o să ajungă la 11/litru.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Se pare că, totul ar fi pornit de la rețeaua de benzinării MOL.

Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. (…) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. (…)

Citiți și: Scumpiri în lanț de la 1 ianuarie! Cât vor scoate românii din buzunare

Este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă”, a afirmat Virgil Popescu, la Digi24.

Între timp, în urma isteriei de aseară, 9 martie, creată în toată țara, autoritățile au luat atitudine.

Astfel, astăzi, 10 martie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România.

De asemenea, premierul a cerut ”sancțiunile cele mai severe” pentru cei care au profitat de panica creată și au crescut nejustificat prețurile la carburanți.

Important de precizat este și faptul că, lanțul de benzinării MOL a avut cele mai mari creșteri.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90