Donaris 930 x 122

asigurare

S-a schimbat legea! Toți proprietarii trebuie să știe asta!

S-a schimbat legea! Toți proprietarii trebuie să știe asta!

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Legislația privind asigurarea obligatorie a locuinței (polița PAD) a suferit, începând din 11 noiembrie, o serie de modificări importante.

Astfel, potrivit noilor reguli, dacă un apartament asigurat este vândut, polița PAD rămâne valabilă.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Noul proprietar al locuinței devine automat beneficiarul asigurării.

Practic, se prevede absolut clar că, la vânzarea unei locuințe asigurate, beneficiarul asigurării devine automat noul proprietar al acesteia.

Până de curând, în situația schimbării proprietarului unei locuințe asigurate obligatoriu, prima fiind achitată integral, polița PAD rămânea valabilă până la data trecută în contract, dar nu se amintea nimic de beneficiarul poliței.

S-a schimbat legea! Toți proprietarii trebuie să știe asta!

Apoi, înainte de expirarea valabilității prevăzute în PAD, asigurătorul trebuia să încheie cu noul proprietar o asigurare obligatorie, în continuarea celei care expira.

Suplimentar, mai nou, pentru înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în cartea funciară, proprietarul acesteia este obligat să prezinte un contract de asigurare obligatorie a locuinței.

Astfel, înregistrarea sau modificarea înregistrării locuinței în cartea funciară este condiționată de existența unui contract de asigurare obligatorie a locuinței în vigoare la data solicitării.

Prin Legea 115/2023 s-a stabilit, de asemenea, că, începând din 11 noiembrie, primele pentru asigurarea obligatorie a locuinței se majorează. Același act normativ prevede și posibilitatea ca imobilele cu bulină roșie să poată fi asigurate din această lună.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90