pizzeria sapori  930 122

constructii

Salarii de 7.000 lei net! Se fac sute de angajări

Salarii de 7.000 lei net! Se fac sute de angajări

Citiți și: Vești importante despre salariile argeșenilor!

Dacă te întrebi care este locul de muncă care îți poate aduce un salariu de 7.000 de lei, răspunsul poate fi găsit în sectorul construcțiilor din România.

Acest domeniu oferă în prezent salarii comparabile cu cele din țările occidentale,.

Citiți și: Mișcări pe piața construcțiilor din Argeș

Scopul este de a atrage și reține forța de muncă.

Cu toate acestea, sectorul se confruntă cu un deficit semnificativ de muncitori calificați, o provocare majoră pentru industrie.

Președintele Federației Patronatelor din Construcții, Cristian Erbașu, a declarat că salariile din domeniul construcțiilor din România nu numai că se ridică la nivelul celor din Occident, ci în unele cazuri le și depășesc.

În prezent, salariul minim net în sectorul construcțiilor este de 3.200 de lei, scrie dailybusiness.ro.

Cu 1.000 de lei mai mult decât salariul minim general pe țară.

Salariul mediu în această industrie ajunge la 5.000 de lei.

Cei mai bine plătiți angajați, precum diriginții de șantier, câștigă peste 7.000 de lei lunar.

Inginerii de instalații au, de asemenea, venituri lunare în jurul valorii de 6.000 de lei.

Cu toate că salariile sunt atractive, sectorul construcțiilor se confruntă cu o lipsă acută de muncitori calificați.

Salarii de 7.000 lei net! Se fac sute de angajări

,,Este un deficit foarte mare al forței de muncă, mai ales al forței de muncă calificate. Se poate vedea acest lucru în salariile care se dau în România, care de cele mai multe ori depășesc salariile din Occident”, a explicat Cristian Erbașu.

Universitățile și instituțiile de învățământ joacă un rol crucial în formarea specialiștilor necesari în acest sector.

În plus, patronatele din construcții consideră că digitalizarea ar putea fi o soluție viabilă pentru a combate deficitul de angajați.

„Digitalizarea poate crea o productivitate mult mai mare cu un număr mai scăzut de oameni”, a mai spus Cristian Erbașu.

În sprijinul firmelor de construcții, universitățile încearcă să suplinească lipsa personalului calificat prin digitalizare.

,,De peste 10 ani, tot ce ține de partea de proiectare se generează digital. Acum, Building Information Modeling (BIM) duce toate aceste instrumente digitale pe o platformă colaborativă, între ingineri, arhitecți și ingineri de instalații. Noi am creat un program de master care se referă la digitalizare”, a declarat Radu Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB).

Industria construcțiilor din România oferă oportunități atractive pentru muncitorii calificați, cu salarii competitive și un mediu de lucru în continuă evoluție.

Cu toate acestea, pentru a răspunde cerințelor pieței, este esențial să se investească în educație și digitalizare, pentru a atrage și pregăti forța de muncă necesară.

Foto: Descriptiv/dailybusiness.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90