930 x122 grota rece

direcția de asistență socială

Salarii mai mari la Direcția de Asistență Socială Pitești! Directorul, 13.836 de lei

Salarii mai mari la Direcția de Asistență Socială Pitești! Directorul, 13.836 de lei

Citiți și: Motive de îngrijorare pentru salariați!

Salariile de bază pentru personalul din cadrul familiei ocupaționale ,,Administrație” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești ar urma să fie majorate cu 10%.

Asta prevede un proiect de hotărâre inițiat de primar care va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local al Municipiului Pitești ce va avea loc joi, 29.02.2024.

Citiți și: Argeș. Domnule primar, e bine cu 2500 € pe lună, în timp ce oamenii câștigă 2000 de lei?

Propunerea de majorare salarială a fost înaintată de Direcția de Asistență Socială, printr-o adresă înregistrată la Primăria Pitești.

Potrivit documentului, se solicită majorarea salariilor de bază pentru personalul din cadrul acestui serviciu public, cu excepția funcțiilor pentru care salariul de bază este sub nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, începând cu data de 01.03.2024.

Astfel, funcțiile identificate vizate sunt:

– funcția contractuală de administrator II (studii medii)

– funcția contractuală de consilier, consilier juridic, inspector de specialitate, referent de specialitate, grad profesional debutant (studii superioare).

Salarii mai mari la Direcția de Asistență Socială Pitești! Directorul, 13.836 de lei

Astfel, pentru prima funcție menționată se solicită majorarea cu 10% la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, de 3300 de lei.

Totodată, pentru a menține ierarhia între nivelul de studii, pentru funcția contractuală de consilier, consilier juridic, inspector de specialitate, referent de specialitate, grad profesional debutant (studii superioare), majorarea în procent de 10% se aplică la salariul de bază brut de 3500 de lei brut, rezultat din salariul de bază minim brut pe țară garantat, la care se adaugă o creștere brută de 200 de lei, se arată în solicitare.

După aprobarea proiectului, cel mai consistent salariu îl va încasa directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Pitești.

Sorin Iancu ar urma astfel să încaseze un salariu de bază de 13.836 de lei, începând cu data de 01.03.2024.

Conform listei funcțiilor din data de 28.03.2023, directorul executiv Sorin Iancu are salariul de bază în valoare de 1.0958.

Însă veniturile acestuia se ridică la suma de 1.644, sumă care include spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.

Salariile de bază ale angajaților Direcției de Asistență Socială Pitești regăsite pe lista funcțiilor din data de 28.03.2023, poate fi accesată AICI.

Salarii de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul DAS, cuprinse în proiectul de hotărâre:

Noile salarii de bază urmează să fie aprobate în ședința de Consiliu Local ce va avea loc joi, 29 februarie, începând cu ora 15.00.

Foto: Centrul Social Speranța (Adăpostul de noapte este gestionat de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Pitești)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3