930 x122 grota rece

autospeciale

Salvamont Argeș, înarmat cu tehnologie avansată

Salvamont Argeș, înarmat cu tehnologie avansată

Citiți și: Argeș: Misiune de salvare dramatică în munți: Ce s-a întâmplat cu turiștii

Ieri, Salvamont, respectiv Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au intrat în posesia a 51 de autospeciale pentru intervenții în zone greu de accesat.

Două dintre aceste autospeciale au fost alocate județului Argeș.

Citiți și: Argeș: Așa arată un om lovit de fulger! Imagini ireale

Valoarea acestora este de 210.000 euro, sumă obținută de Ministrul de Interne prin fonduri europene.

Fiecare Jeep de care care va beneficia Salvamont Argeș este utilat și cu o remorcă pentru transport câini.

Directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, i-a prezentat președintelui Consiliului Județean, Ion Mînzină și administratorului județului, Cristian Puiu, unul dintre ansambluri:

,,Consiliul Județean a alocat Salvamont Argeș o autospecială însă, fără îndoială, era nevoie de mărirea flotei de intervenții, pentru că avem cele mai înalte și mai dificile vârfuri montane din țară.

În plus, așa cum am apreciat de fiecare dată, sunt mândru de echipa de la Salvamont Argeș.

Cred că băieții noștri sunt printre cei mai profesioniști nu doar din România, iar dovadă stau nenumăratele intervenții reușite, ceea ce pentru turiști înseamnă un plus de încredere că pot descoperi munții din Argeș în condiții de siguranță”, declara, ieri, Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș precizează că cele două ansambluri au venit complet utilate:

Salvamont Argeș, înarmat cu tehnologie avansată

,,La dotarea pe care am primit-o de la Consiliul Județean, la începutul anului trecut, se adaugă încă două autospeciale, două Jeep-uri dotate fiecare cu câte o remorcă climatizată pentru transport câini.

Județul Argeș a beneficiat de două ansambluri care au venit complet utilate – girofar, proiectoare reglabile, dotate cu targă specială, set de atele, defibrilator, tot ceea ce înseamnă primul ajutor calificat.

Scaunele din spate se rabatează și există un sistem pe care se poate prinde acea targă astfel încât accidentatul să poată fi transportat până la ambulanță.

Remorca de transport câini este o inițiativă a Salvamont Argeș.

Proiectul nostru cu unitățile canine a prins contur în 2016, iar în 2017 am solicitat conducerii DSU ca 10 dintre mașini să fie dotate și cu remorci pentru transport câini.

Între timp, sunt 26 de câini operaționali în 14 județe din țară.

Fiecare ansamblu a costat 105.000 euro, astfel că vorbim de o finanțare substanțială din bugetul european, fără să afectăm bugetul județean” – Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

În cadrul evenimentului, Salvamont Argeș a fost evidențiat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România (DSU) Raed Arafat, pentru apariția unităților canine de salvare montană în țara noastră.

Ministrul de interne Cătălin Predoiu a făcut cunoștință, cu această ocazie, și cu Helios, primul câine salvator motan atestat în România, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Consiliul Județean Argeș

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 MAIA