EcoMoto 930×122

alertă

Alerta zilei! Sunt vizați copiii!

Alerta zilei! Sunt vizați copiii!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Autoritățile sunt în alertă epidemică, iar Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au elaborat un ghid cu recomandări privind purtarea măștii de protectie sanitară și la neintrarea copiilor în colectivitate dacă prezintă simptome de gripă, în contextul în care mâine, 9 ianuarie, se reiau cursurile după vacanța de iarnă.

Cele două instituții reamintesc în primul rând că este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a evita complicațiile grave legate de gripă, în special dacă faceți parte din categoria persoanelor cu risc. Din grupurile de risc fac parte și preșcolarii și elevii, precum și cadrele didactice, medicale și auxiliare din școli.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Complicațiile gripei pot include pneumonie, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor medicale cronice existente.

Gripa se raspândește de la o persoană la alta prin contactul direct prin picăturile de la o persoană infectată, tuse sau strănut sau prin prin contactul indirect, atunci când picături
sau secrețiile din nas sau gât se depun pesuprafețe, cum ar fi mâinile.

Cum să vă păstrați sănătatea în această iarnă:

Vacinați-vă înainte de a începe sezonul de gripă;
Spălați-vă pe mâini în mod regulat cu apă și săpun;
Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când strănutați. Apoi acoperiți și aruncați șervețelul folosit;

Dacă nu aveți un șervețel disponibil, strănutați acoperindu-vă în totalitate nasul și gura cu brațul;

Stați acasă când sunteți bolnav.

În funcție de tipul de virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă în general durează din octombrie până în luna mai.

Vaccinarea antigripală nu protejează față de alte tipuri de virusuri respiratorii; ca urmare persoanele vaccinate antigripal sunt protejate față de gripă numai.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3