NOR CURIER 930X122

copii

ARGEȘ: CREȘTE NUMĂRUL COPIILOR CU GRIPĂ

Argeș: Crește numărul copiilor cu gripă. În judetul Argeș numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns la 16, toate cu virusul gripal B, cu 11 în plus față de situația din urmă cu o săptămână.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Toți cei 16 pacienți sunt copii cu vârste între 2 și 14 ani, nevaccinați antigripal, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

“Direcția de Sănătate Publică Argeș revine asupra importanței vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenție a îmbolnăvirii și a respectării regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Se recomandă, de asemenea, îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară, evitarea aglomerațiilor, aerisirea zilnică a încăperilor, izolarea la domiciliu în cazul în care prezentați simptome specifice unei infecții respiratorii și adresarea către medic pentru prescrierea tratamentului adecvat, evitându-se automedicația”, atenționează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3