EcoMoto 930×122

copii

ARGEȘ: ZECI DE CAZURI DE GRIPĂ LA COPII. DSP ATENȚIONEAZĂ

Argeș: Zeci de cazuri de gripă la copii. DSP atenționează. În județul Argeș au fost confirmate, de la începutul actualului sezon rece și până în prezent, 48 de cazuri de gripă.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Comparativ cu situația din urmă cu trei zile, numărul cazurilor a crescut cu 12.

Din totalul de 48 de cazuri, 47 sunt cu virusul gripal B și unul singur cu virusul gripal AH3, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Cu excepția a doi adulți, toți ceilalți pacienți sunt copii, conform sursei citate.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Niciuna dintre cele 48 de persoane nu era vaccinată antigripal.

“Direcția de Sănătate Publică Argeș revine asupra importanței vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenție a îmbolnăvirii și a respectării regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii.

Se recomandă, de asemenea, îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară, evitarea aglomerațiilor, aerisirea zilnică a încăperilor, izolarea la domiciliu în cazul în care prezentați simptome specifice unei infecții respiratorii și adresarea către medic pentru prescrierea tratamentului adecvat, evitându-se automedicația”, atenționează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90