EcoMoto 930×122

efecte

ATENȚIE! EFECTELE NEGATIVE ALE SĂPUNULUI

Cât mai parfumat şi colorat și, dacă se poate, ieftin. Sunt criteriile pe care majoritatea dintre noi le avem în vedere atunci când cumpărăm un săpun. Dacă mai are şi etichetă de săpun antibacterian, cu siguranță îl vom achiziționa.

Citiți și: De abia acum s-a aflat ADEVĂRUL despre vaccinurile anti-COVID! „Este înfiorător!”

Ați avut, însă, vreodată curiozitatea să citiți eticheta unui astfel de produs?

Primul lucru care v-ar atrage atenţia pe etichetă este acea precizare de ,,cleansing bar” (produs cu detergenţi sintetici, acizi graşi sintetici şi oxizi de sulf si etilen, toxice pentru piele). Săpunul este produsul obţinut în urma procesului de saponificare şi conţine grăsimi, uleiuri şi acizi graşi. Nu există saponificare, nu există săpun! Iar producătorii nu au voie să scrie săpun pe un produs care nu este obţinut în urma acestei reacţii.

Citiți și: IATĂ CE EFECT ARE O ŢIGARĂ FUMATĂ IMEDIAT DUPĂ MASĂ!

Glicerina din săpun, doar un amestec de substanţe chimice

Apoi ne confruntăm cu lipsa de glicerină din compoziţia săpunurilor. Această substanţă este extrem de importantă pentru piele, deoarece are proprietatea de a absorbi cu uşurinţă apa, ajutând la hidratarea pielii şi la prevenirea uscăciunii şi a iritaţiilor. Însă aşa-zisa glicerină din săpunurile comerciale este numai un conglomerat de substanţe chimice (desigur, mult mai ieftine decât glicerina naturală), care doar provoacă impresia de umectare, neavând niciun efect pozitiv asupra epidermului.

În plus, mare atenţie dacă săpunurile conţin triclosan şi triclocarban, agenţi chimici extrem de dăunători pentru sănătate. „Dacă te expui pe termen lung acestei substanţe, rişti să te confrunţi cu alergii, eczeme, piele uscată, psoriazis, iritaţii oculare, dezechilibre hormonale, infertilitate, obezitate, slăbirea sistemului imunitar şi dificultăţi în respiraţie.”, avertizează Oana Spânu, medic specialist dermatolog.

Mirosul plăcut este obţinut tot pe cale chimică

Parfumul plăcut al săpunului, care rămâne pe piele mult timp, nu este unul natural, ba din contră, este obţinut tot pe cale chimică. Prin urmare, vă puteți trezi cu o iritaţie de toate frumuseţea, mâncărimi şi chiar usturimi la nivelul ochilor. Un săpun natural poate fi la fel de parfumat, diferenţa făcând-o, însă, ingredientele naturale, mai precis uleiurile esenţiale, care nu doar că au un parfum intens, ci şi proprietăţi terapeutice.

Un alt ingredient la care ar trebui să fiți atenți când cumpărați un săpun este Sodium Lauryl Sulfate (SLS), substanţă chimică ce rămâne un timp îndelungat pe piele, chiar şi după clătire, care permite absorbţia toxinelor prin piele şi creşte riscul de toxicitate.

Riscurile țin de sensibilitatea fiecăruia

Desigur, toate aceste posibile efecte negative nu au ca scop panicarea publicului larg şi renunţarea la săpun, ci servesc unei mai buni informări, astfel încât atunci când mergem la cumpărături să fim mai atenţi la eticheta produsului pe care îl achiziţionăm. Şi la fel de bine cum unele persoane se pot confrunta cu reacţii alergice la banalul săpun, există şi indivizi care nu prezintă niciun fel de problemă indiferent de calitatea săpunului. Totul ţine de sensibilitatea pielii fiecăruia. (Sursă şi foto: csid.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90