NOR CURIER 930X122

Arges

BACTERIA E-COLI FACE RAVAGII ÎN ARGEŞ

10 copii din Argeş, cu vârste cuprinse între 8 luni şi un an și 5 luni, sunt internați la Spitalul „Marie Courie” (fostul Budimex) din Bucureşti, trimişi de Spitalul de Pediatrie şi de Spitalul Județean de Urgenţă din Piteşti. Alţi 4 sunt internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Județean de Urgenţă, având acelaşi diagnostic: boală diareică acută.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Potrivit Mioarei Bucur, doctor în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, germenul responsabil de starea micuţilor – care inițial au ajuns la spitalele din Piteşti cu stare febrilă, diaree şi paloare nefirească – ar fi în cele mai multe situaţii E-coli. La rândul său, Dan Olariu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență, spune că la 3 dintre cei 4 copii internaţi în Piteşti responsabil ar fi rotavirusul.

Cei 10 copii au fost trimişi la Bucureşti deoarece doar în Capitală se face dializă specială pentru minori. Toţi au ajuns la „Marie Courie” în situaţie de insuficienţă renală (sindromul hemolitic uremic), care poate fi fatală.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Mioara Bucur precizează că se fac verificări la sursele de apă potabilă şi la spitalele din judeţ. Conform acesteia, rezultatele de până acum ale analizelor au arătat, însă, că nu aici este sursa bacteriei E-Coli. E posibil, aşadar, ca problemele să fi apărut din cauza igienei precare sau a unei alte surse de apă infestată (cum ar fi apa îmbuteliată). Autorităţile din Argeş sunt în alertă. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3