Donaris 930 x 122

apa

BACTERIA UCIGAȘĂ – NOI ANALIZE LA APĂ ȘI LAPTE, REZULTATE

Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunță că în ultimele 5 zile niciun copil din județul Argeș nu a mai fost transferat la vreun spital din București cu boală diareică complicată. Potrivit DSP, la această oră în spitalele din Argeș sunt internați cu scaune diareice – boală necomplicată, forme ușoare și medii, 33 de copii:

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

-în Spitalul de Pediatrie Pitești – 25 de copii

-în Spitalul Județean de Urgență Pitești (secția boli infecțioase copii) – 5 copii

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

-în Spitalul Municipal Curtea de Argeș – 3 copii.

DSP precizează că în ultimele 24 de ore la Spitalul de Pediatrie din Pitești au fost aduși în urma unor apeluri telefonice la numărul unic de urgență 112 un număr de 4 copii cu vârsta sub 2 ani cu febră, tuse și diaree.

Conform sursei citate, un copil din orașul Ștefănești de 1 an și 8 luni a fost externat din Spitalul „Marie Curie” din Capitală. În acest spital mai sunt internați acum 10 copii din Argeș, anunță DSP.

Pe de altă parte, DSP Argeș informează că rezultatele buletinelor de apă de astăzi, 16 februarie, din localitățile Topoloveni, Poiana Lacului și Negrași-Bârlogul arată că în aceste zone apa este potabilă. De asemenea, DSP Argeș anunță că probele de lapte recoltate de la locuințele copiilor din Topoloveni și Pitești (de pe străzile Bradu și Tudor Vladimirescu) și de la Spitalul de Pediatrie corespund standardelor în vigoare.

Prin urmare, autoritățile încă nu au aflat cauza îmbolnăvirii copilașilor din Argeș, cauză care a condus, din nefericire, și la decesul a două fetițe, din orașul Topoloveni și, respectiv, comuna Poiana Lacului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3