EcoMoto 930×122

Arges

BACTERIA UCIGAȘĂ – CONTROALE ÎN MAGAZINE DIN ARGEȘ

Reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș fac astăzi și mâine controale în două lanțuri de magazine din județ.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Vor fi prelevate probe din fructe, legume, carne de vită, carne de pasăre și din produse lactate.

Acțiunea are loc în contextul în care astăzi autoritățile sanitare centrale au anunțat că îmbolnăvirea copiilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) are drept cauză o tulpină a bacteriei escherichia coli, iar sursa ar putea fi și din alimente, pe lângă cealaltă ipoteză, și anume în urma transmiterii de la om la om.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Demersul DSP și DSVSA Argeș are la bază informațiile transmise de Ministerul Sănătăţii prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje cu privire la produsele care trebuie verificate: lactate (lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci – atât produse finite, cât și materii prime), produse din carne (carne de vită şi carne de pui), fructe şi legume (achiziţionate din comerţ ori de la persoane particulare sau din gospodăria proprie).

Probele pentru depistarea E-coli vor fi ulterior analizate la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară. Precizim că la acțiune participă și DSVSA Dolj. Autoritățile nu specifică despre care lanțuri de magazine este vorba și nici localitățile din Argeș în care funcționează. (Foto Arhivă: click.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3