EcoMoto 930×122

analiza

Beneficiu medical în premieră! E gratuit!

Beneficiu medical în premieră! E gratuit!

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Începând cu data de 1 iulie 2023, pachetul de bază de servicii medicale la care au dreptul pacienții asigurați la stat include și un număr de 12 consultații psihologice anuale gratuite.

În premieră, începând cu acest an, acest gen de servicii medicale poate fi acordat și la solicitarea pacienților care se confruntă cu situații stesante sau traumatizante.

Citiți și: Medic arestat! Încasa mii de lei pe lună fără să meargă la serviciu

Mai mult chiar, asigurații pot primi ajutor de specialitate inclusiv la domiciliu.

Numai în evidențele Direcției de Sănătate Publică Argeș figurează peste 32.000 de persoane cu afecțiuni de natură psihică.

La nivel național, numărul celor care au nevoie de servicii psihologice este, evident, mult mai mare.

Consultațiile psihologice sunt servicii medicale care au ca scop evaluarea, diagnosticarea, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale și emoționale.

Acestea pot fi acordate de către medici psihiatri, psihologi clinicieni sau asistenți medicali cu competențe în domeniul sănătății mintale.

Beneficiu medical în premieră! E gratuit!

De luna aceasta, consultațiile psihologice vor fi acordate în mai multe situații decât înainte, însă doar în baza unei trimiteri din partea medicului specialist sau a celui de familie:

la solicitarea asiguratului, pentru consiliere psihologică în caz de situații stresante sau traumatizante,

la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist, pentru evaluarea stării de sănătate mintală și stabilirea unui plan terapeutic,

la solicitarea asiguratului, pentru depistarea precoce a riscului de demență sau depresie la persoanele cu vârsta peste 60 de ani,

la solicitarea asiguratului, pentru evaluarea sănătății mintale și reproductive la persoanele cu vârsta între 40 și 60 de ani.

Pentru a beneficia de consultații psihologice, asiguratul trebuie să prezinte cardul național de sănătate și biletul de trimitere eliberat de medicul care recomandă serviciul.

Detalii, AICI – rAsigurații la sănătate au dreptul anual la 12 consultații psihologice decontate de stat

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90